Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:17 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiulul „Danube Protector 19”, executat de militari români

ro

12 Sep, 2019 11:58 838 Marime text
Perturbarea căilor de comunicații fluviale prin infiltrare de elemente paramilitare, crearea de tensiuni în porturile din Delta Dunării și modificarea rutelor de transport fluvial de materii prime sunt câteva dintre amenințările pe care le vor contracara militarii din Forțele Navale și din Forțele Terestre.
 
Aceste activităţi se desfăşoară conform scenariului Exercițiului „Danube Protector 19, seria 11, etapa a II-a, în perioada 16-20 septembrie, pe Dunăre, pe Brațul Sfântul Gheorghe și pe Brațul Sulina.
 
Nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval, două plutoane de infanterie marină, o grupă de scafandri de luptă și scafandri fluviali și două grupe de cercetare terestră de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” și de la Regimentul 528 Cercetare „Vlad Țepeș”, în total 330 de militari, vor executa acțiuni tactice pentru neutralizarea elementelor de diversiune ale inamicului fictiv din zona fluvială, pentru respingerea unui desant, precum și pentru menținerea libertății de navigație.
 
Forţele participante vor desfășura, concomitent, activități de instrucție pe brațele Sfântul Gheorghe și Sulina, până la vărsarea acestora în mare.
 
La Sulina, publicul va avea ocazia să viziteze, miercuri, 18 septembrie, în intervalul orar 15.00-18.00, trei nave militare fluviale, care vor fi acostate la cheul din localitate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii