Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EUROPOL România, printre țările care au participat la o acțiune de identificare și salvare a victimelor abuzului sexual asupra copiilor

ro

26 May, 2023 16:37 1166 Marime text
Sursa foto: Facebook Europol

EUROPOL transmite că șase victime ale abuzului sexual asupra copiilor au fost identificate și salvate de către Grupul 12 de Identificare a Victimelor organizat de Centrul European de Criminalitate Cibernetică al EUROPOL.
 
În peioada 8 – 19 mai, peste 30 de persoane din mai multe țări specializate în identificarea victimelor s-au alăturat EUROPOL-ului atât fizic, cât și online, pentru a identifica victimele și infractorii înfățișați în materiale de abuz sexual asupra copiilor.
 
„Acești specialiști au analizat peste 460 de imagini și de fișiere video ce înfățișau victime necunoscute ale abuzului sexual asupra copiilor, unele în vârstă de doar câteva zile. Ei au fost sprijiniți de specialiști Europol și de analiști experimentați în combaterea exploatării sexuale a copiilor”, se arată pe site-ul EUROPOL.
 
Potrivit sursei, aceste eforturi au condus la identificarea a șase copii ce au fost salvați de abuzuri și la arestarea unui infractor.
 
„În plus, numărul de cazuri de producere a materialelor de abuz sexual asupra copiilor în țara care este cel mai probabil responsabilă de acestea a fost redus la 236, acum fiind investigații în curs la nivel național pentru a identifica și alte victime”, mai precizează EUROPOL.
 
Țările care au participat la această acțiune au fost: Australia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Canada, Columbia, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Spania, Suedia, Eleveția, Regatul Unit și Statele Unite.
 
Citește și:
Polițistă de la Transporturi, agresată sexual în gară! Ce spun oficialii EUROPOL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii