Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este Ziua legumelor proaspete. Sfatul nutriționistului „Din dieta întregii familii nu trebuie să lipsească legumele şi fructele proaspete“ (video)

ro

16 Jun, 2020 08:13 2071 Marime text
  • Ziua legumelor proaspete este una dintre sărbătorile internaționale care se celebrează astăzi, în ziua de 16 iunie.
După cum bine știți legumele joacă un rol important în alimentația fiecărei persoane și pe lângă faptul că ne aduc necesarul de vitamine sunt și ușor digerabile.

Specialiștii în nutriție consideră faptul că oamenii nu consumă îndeajuns de multe legume, același lucru fiind valabil și pentru fructe.

Stabilirea acestei zile dedicată legumelor vine mai degrabă din dorința de a face o campanie la nivel global prin care oamenii să conștientizeze că ar trebui să mai lase carnea deoparte din când în când, măcar pentru detoxifierea organismului, și să consume în loc mai multe legume.

Multitudinea de vitamin și minerale pe care le conțin aceste plante nu poate fi egalată de nimic în lume. Suplimentele alimentare nu sunt o soluție pentru a ne regla deficitul de vitamine și ar trebui pe cât posibil să ne ajustăm alimentația în așa fel încât să nu avem probleme.

Potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu, este important să consumăm o mare diversitate de legume şi fructe colorate pentru a putea beneficia la maxim de efectele lor asupra sănătăţii.

"Este important aşadar să consumăm o mare diversitate de legume şi fructe colorate pentru a putea beneficia la maxim de efectele lor asupra sănătăţii. Asta pentru că ele conţin o serie de substanţe nutritive fitochimice, care se combină şi se completează reciproc în lupta pentru menţinerea stării de sănătate.

Din dieta întregii familii nu trebuie să lipsească legumele şi fructele proaspete, cereale integrale bogate în fibre, proteinele de natură superioară din peşte şi lactate fermentate (chefirul, sana, laptele bătut)", subliniază Lygia Alexandrescu, potrivit agerpres.ro.



Sursa video: Youtube/ Romania New

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii