Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:54 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este noaptea care încununează Luna Sfântă Ramazan, Luna a Postului, lună a binecuvântării și a curățării sufletești și trupești”

ro

08 May, 2021 00:31 2110 Marime text
  • Astăzi musulmanii vor trăi cu, toții, bucuria reîntâlnirii cu Noaptea Sfântă de Kadir (Kadir Gecesi, Laylat-ul Qadr, Qadîr Keșesî), se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Muftiatului Cultului Musulman din România.
 
„Este noaptea care încununează Luna Sfântă Ramazan, Luna a Postului, lună a binecuvântării și a curățării sufletești și trupești”, se arată, în continuare, în aceeași postare.
 
„Noaptea Sfântă de Kadir se diferențiază de celelalte Nopți Sfinte prin faptul că, în această noapte, Bunul Allah i-a revelat primul verset din Coranul cel Sfant, Profetului Muhammed (PbuH), prin Arhanghelul Gavriil.
Această noapte este mai prielnică decât o mie de nopți, fiind totodată un prilej de contorizare a relației cu Bunul Creator, a faptelor săvârșite, a relației cu apropiații și familia.
În aceste zile de grea încercare, să ne deschidem mâinile către Cer, sufletele către Creator și să ne rugăm, deoarece „Allah este prea bunul Păzitor. El este prea milosul Miloşilor!”
Fie ca ruga noastră, indiferent de limba în care este rostită, să fie primită de către Bunul Creator.
Fie ca greutățile cu care ne confruntăm în aceste zile să fie depășite, iar normalitatea să ne încununeze zilele pe acest Pământ.
Cu prilejul Nopții Sfinte de Kadir, musulmanii din țara noastră au dreptul de liberă circulație în intervalul orar 22:00-05:00 pentru efectuarea rugăciunilor specifice Lunii Sfinte Ramazan în cadrul moscheilor. Anul acesta fiecare moschee va fi deschisa pe întreg parcursul nopții de 8/9 mai 2021.
O Noapte de Kadir binecuvântată!
Kadir Gecemiz Mübarek olsun!
Kadîr Keșemîz qayîrlî bolsîn!
Laylat-ul Qadr Mubarak”!
 
Sursa foto: Facebook/Muftiatul Cultului Musulman din Romania
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii