Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este Eforie Nord, cea mai populara statiune din sudul litoralului?

ro

27 Nov, 2023 15:22 899 Marime text

Plecand de la acest titlu, in momentul de fata putem spune ca intr-adevar, Eforie Nord este cea mai populara si populata statiune din sudul litoralului romanesc, datorita istoriei ei, a pozitiei, numarului mare de spatii de cazare, locurilor de relaxare, dar si a locatiilor pentru tratamente balneare care sunt foarte cautateatat pe timpul verii, dar si in extra sezon.
Avand in spate peste o suta de ani de la infiintare, statiunea se leaga de Eforie Sud, iar inaintefacea parte din statiunea Techirghiol. Pe aceste meleaguri au existat asezaritraco-getice si daco-romane, acest lucru datorandu-se faptului ca locul era aproape de mare si existau conditii propice de viata pentru oameni, fiind bogat in izvoare cu apa potabila. Este situata la numai 14 kilometri de orasul Constanta, accesul fiind facil, cu masina personala, cu microbus sau chiar cu trenul, avand propria gara, iar in interiorul orasuluiputeti circula cu trenuletul electric sau cu taxiul. In statiuneregasim pensiuni, vile, hoteluri si foarte multe spatii de gazduire, situate in zone linistite sau in zonele populate, aproape de mare, unde fiecare isi poate face concediul dupa bunul plac, dupa buget, dar si dupa ceea ce isidoreste cel mai mult atunci cand alege sa se cazeze in aceasta superba statiune. Nu este greu sa gasesti pe site-urile de profil sau la agentii cazare Eforie Nord ieftina fara comisioane, cu tot ce avem nevoie, atat pentru cupluri dar si pentru familii cu copii. Unele locatiiofera si micul dejun inclus sau chiar demipensiune, acces la piscina, parcare, loc de joaca pentru copii si chiar gratar unde va puteti prepara o cina delicioasa in aer liber, dupa o zi calduroasa in arsita soarelui. Fiind o statiune foarte cautata mai ales de familisti, trebuie sa ne rezervam din timp cea mai frumoasa, atractiva si accesibila locatie, care sa ne aduca amintiri minunate. Copiii vor fi foarte fericiti sa se distreze in parcul acvatic care pune la dispozitie tobogane cu apa, piscine, animatori care vor organiza concursuri cu premii, dar si adultii se vor bucura de toate aceste lucruri, vor putea manca la restaurante si nu vor fi nevoiti sa paraseascalocatia pentru a face acest lucru.
Daca vorbim despre plaja, aceasta este una generoasa, amenajata cu sezlonguri, umbrele, dar si cu zone in care cei ce doresc, isi pot aseza prosoapele direct pe nisipul fierbinte. Faleza are de-a lungul ei multe terase, restaurante, fast food-uri ce va pot oferi bauturiracoritoare, dar si deserturi delicioase facute la minut. In golful din fata celui mai mare hotel din statiune, se afla un port de agrement privat, unde se pot inchiriaambarcatiuni tot timpul anului.
In centrul statiunii Eforie Nord se afla cei mai multituristi, deoarece aici gasim terase si restaurante cu specific, preparate gustoase si diversificate, fiind nevoie de rezervare datorita perioadei aglomerate din sezonului estival. Pentru a va relaxa, va recomandam plimbarile cu trenuletul electric, vizita la targul de suveniruri sau putetiincerca ceva mai simplu, savurati ceva dulce, o inghetata sau o prajitura pe faleza. Cine prefera momentele artistice, poate alege terasele unde artistirenumiti vin sa faca spectacol, incingand atmosfera cu melodii cunoscute, ocazie unica pe care nu o intalniti la fiecare pas.
Vacanta va fi una reusitaalegand acest mic orasel, statiune la mare, linistita, cu locuri de distractie, spatii generoase de cazare, tratament, agrement, plaja cu nisip fin si ingrijit, Teatrul de Vara si exact ce trebuie pentru a reveni cu placere in fiecare an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii