Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev eminent, campion la sah la numai 11 ani

ro

16 Mar, 2009 03:22 1852 Marime text
covaci1.jpgFlorin Mihai Covaci, un elev eminent de numai 11 ani, a reuşit să uimească întreaga comunitate sportivă din Mangalia, dar şi din ţară.

La 5 ani, micuţul era adus de mama sa la Clubul Sportiv Noua Generaţie (CSNG) din localitate. Iniţial, aceasta a dorit ca băieţelul să practice unul din sporturile cluburilor de aici. „Era însă foarte mic, aşa că stătea mai mult cu mine, la birou. Şi, ca să nu se mai plictisească, am început să îi arăt piesele de pe tabla de şah, apoi cum se joacă. Nu a trecut mult şi m-am trezit învins", îşi aminteşte preşedintele CSNG, profesor Ciprian Broască. Florin a început, de atunci, să participe la turnee zonale, dar şi naţionale şi internaţionale, obţinând locuri meritorii. Anul trecut s-a clasat pe locul 70 din 140, la categoria adulţi, la concursul naţional de şah de la Eforie, iar recent s-a întors de la Campionatul European din Serbia, unde s-a clasat pe locul al VIII-lea.
Antrenamentele, zilnice, de câte 2-4 ore nu îl împiedică să fie şi unul dintre cei mai buni elevi din Mangalia: „Îmi plac matematica, geografia, engleza... Am numai zece la toate", ne spune, serios, tânărul şahist, care, în câteva zile va participa la olimpiada judeţeană la matematică.
Cum, însă, şahul rămâne pasiunea lui, clubul la care este înscris a organizat o petrecere aniversară, la împlinirea a 15 ani de existenţă, care s-a dorit totodată şi o strângere de fonduri pentru ca Florin să poată merge în alte turnee naţionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii