Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectul Saber Guardian 2017? Comunicatul MApN privind fragmentul metalic de muniție căzut lângă o localitate din zona Poligon Cincu

ro

14 Jul, 2017 08:28 11030 Marime text
Comanda Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu  a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniție desprins în urma unui ricoșeu a căzut pe un teren aflat la marginea localității Merghindeal, județul Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime, scria într-un comunicat al Ministerului Apărării remis redactiei noastre.

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Din observațiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul.

În poligonul Cincu s-au desfășurat, joi, 13 iulie, între orele 16.00-16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum și cu tehnică de tancuri și blindate.

Reamintim că în această perioadă are loc aplicația SABER GUARDIAN 17 - reprezintă un program de 21 exerciţii naţionale integrate și conectate la exerciţiul cu același nume al Comandamentului Forţelor Terestre Americane din Europa (USAREUR), ce se desfășoară pe teritoriul Ungariei, României și Bulgariei,în perioada 05-22.07.2017 și are ca scop promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, întărirea parteneriatului şi a încrederii reciproce între USAREUR şi forţele armate ale României, Bulgariei, Ungariei şi ale naţiunilor aliate și partenere. Pe teritoriul României, exerciţiile se vor desfășura în intervalul 11-22.07.2017, cu perioade de dislocări/redislocări specifice fiecărui exerciţiu.

Desfăşurarea exerciţiului ,,SABER GUARDIAN 17” face parte din activităţile de implementare a planului de măsuri pentru punerea în aplicare a hotărârilor Summit-ului de la Varşovia din anul 2016, referitor la integrarea forţelor aliate în acţiuni comune pe flancul estic şi sud estic al NATO.

Prin amploarea participării naţionale și multinaţionale, multiplele locaţii de desfășurare, prin succesiunea unor evenimente de instruire și simultaneitatea altora, programul de exerciţii constituie activitatea majoră de instrucţie a Armatei României în anul 2017.
Amploarea evenimentului este reflectată de numărul mare de oficiali invitaţi să participe la activităţi şi care reprezintă naţiunile membre NATO, ţările partenere, ţările nonmembre NATO, precum şi organizaţiile internaţionale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii