Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duplexuri si piscine pe terenul Fermei de pasari

ro

31 Mar, 2009 21:54 10420 Marime text

CAP_2_Virgil_Breaban_01.jpgAnsamblul va avea teren de tenis şi piscină

Front Side Development SRL, cu sediul în Mihail Kogălniceanu, vrea să fenteze criza financiară dezvoltând un proiect inedit.
Virgil Breabăn  a declarat că a fost contactat, în urmă cu trei ani, de beneficiarii lucrării, pentru realizarea unei expertize.
Italienii care deţin firma vor să demareze, din vara acestui an, lucrările de construcţie a unui ansamblu rezidenţial pe fosta fermă de păsări din comuna Mihail Kogălniceanu. Clienţii vor fi, în mare parte, familiile soldaţilor americani din baza NATO, spune administratorul societăţii. Reprezentanţii Front Side Development SRL au solicitat la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa elaborarea PUD-ului pentru realizarea proiectului „Amenajare locuinţe, spaţii comerciale şi birouri în clădiri existente". „Tema programului întocmită la solicitarea beneficiarului prevede convertirea fostei Ferme de Păsări nr. 1 ce conţine clădiri cu regim de înălţime de la P la P+1E", se menţionează în documente, ceea ce înseamnă că centrul avicol nu va fi dărâmat, iar ansamblul rezidenţial va fi dezvoltat în clădirile în care, odată, şi-au făcut veacul orătăniile.

Grădiniţă în filtrul de păsări

În documentele depuse la APM se mai precizează că apartamentele de tip duplex vor fi amenajate în fostele blocuri de păsări C1-C6, spaţiile comerciale se vor realiza în ex-staţia de incubaţie C7, iar grădiniţa va fi realizată în fostul filtru C8. Ansamblul, care se va întinde pe o suprafaţă de 28.232 metri pătraţi, va mai cuprinde o anexă, care va fi amplasată în fosta magazie a fermei, şi spaţii edilitare, ce vor fi amenajate în clădirea ce servea drept magazie. Ansamblul rezidenţial „de ultimă generaţie", după cum este caracterizat de administratorul Front Side Development, va avea un teren de tenis, unde se vor putea relaxa locatarii, şi piscină. În ceea ce priveşte amenajările exterioare, în documentele de la APM se precizează că vor fi realizate parcări, alei carosabile şi pietonale, dalaje decorative, jardiniere şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, pe o suprafaţă de 6720,24 metri pătraţi se vor planta spaţii verzi şi flori.

222 de parcări

Accesul la ansamblu se va face din DN2A. Suprafaţa pe care se va ridica acest cartier de lux se va învecina la Nord-Vest şi la Sud-Est cu un teren proprietate privată a societăţii Ceres SA, la Sud-Vest cu terenuri ce aparţin domeniului privat al comunei Mihail Kogălniceanu şi DN2A, iar la Nord-Est cu o proprietate privată ce reprezintă bazine de dejecţii. Cum s-a precizat, ferma nu va fi dărâmată, dar se va interveni în mod agresiv asupra construcţiei. În documentele de la Agenţia pentru Protecţia Mediului se precizează că imobilele vor fi consolidate şi se va face o recompartimentare interioară, prin desfiinţarea unor ziduri sau porţiuni de ziduri şi construirea altora noi, astfel încât să fie realizate 14 apartamente de tip duplex. Evacuarea apelor uzate din întreaga incintă se va face într-o staţie de epurare proprie în curs de construcţie, care se află în partea de nord-est a terenului. Investitorii vor realiza 222 de locuri de parcare, din care 156 în aer liber şi 66 în garaje interioare.

avicola_crescatorie_de_pasari_gaini.jpg„Ştiu că miroase de la stradă"


Prof. univ. dr. Virgil Breabăn, decanul Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, a fost contactat, în urmă cu trei ani, de către beneficiarii lucrării, în vederea realizării unei expertize. Dar, totul s-a rezumat la vorbe. Potrivit acestuia, deşi mirosul urât s-a imprimat atât în pereţii fermelor, cât şi în suprafaţa de pământ arondată fermei care a devenit funcţionabilă în anii '70, există soluţii ca noii locatari să nu fie deranjaţi de acest aspect. „Ştiu că miroase de la stradă, dar se va da tencuiala jos până la structura curată, se va igieniza...", a declarat decanul Facultăţii de Construcţii.

Clienţii - americanii din baza NATO

Beneficiarul lucrării este Front Side Development SRL, cu sediul în Mihail Kogălniceanu. Potrivit Oficiului pentru Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2007 şi are drept principal obiectiv de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Luigi Testa din Napoli este administratorul societăţii. Acesta este asociat, în Front Side Development SRL, cu Augusto Lombardi, Antonello Accurso, Vicenzo Gentile, Francesco Festa. Acelaşi Luigi Testa este administrator şi în SC IWD-Industrial Warehouse Development SRL, cu sediul tot în Mihail Kogălniceanu. Firma, înfiinţată în 2004, se ocupă de dezvoltarea imobiliară. Paolo, Bruno şi Giovanni Sarnelli, Festa Francesco, Ray Lubrano, Schiano di Cola Ciro şi Domenick Attilio Lumbo Pa sunt asociaţi cu Testa în Industrial Warehouse Development SRL. Euro Group Construction SRL, tot din Mihail Kogălniceanu, a fost înfiinţată în 2005 şi este cea de-a treia firmă în care italianul din Napoli este administrator. Acesta deţine societatea alături de conaţionalii Germano Lanzillo, Antonio Festa şi Antonello Accurso. Servicii Rurale SRL şi Nuova Initziativa Kogălniceanu SRL sunt alte două societăţi care îl au drept administrator de Luigi Testa. Potrivit italianului, lucrările vor fi demarate în vara acestui an, în prezent realizându-se lucrări de infrastructură, de amenajare a staţiei de epurare şi expertize. El spune că nu este afectat de criza financiară şi apreciază că, în ciuda recesiunii globale, nu va duce lipsă de clienţi. Primii vor fi familiile soldaţilor americani din baza NATO, dar şi delegaţii de militari străini, care vor avea drept punct de întâlnire tot baza de la Kogălniceanu. Testa are încredere că ansamblul rezidenţial nu va rămâne gol, dat fiind faptul că va promova preţuri mici. „O casă la cheie va costa între 80.000 şi 90.000 euro", a declarat italianul.

{mos_ri:ferma de pasari}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii