Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După modelul administrațiilor din Oradea și Timișoara, Chițac vrea să comande un ghid pentru reabilitarea clădirilor din zona istorică

ro

16 Nov, 2021 00:00 795 Marime text

 
  • Municipalitatea consultă piață în vederea organizării unei licitații pentru elaborare ghid de intervenție pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate construite ale municipiului Constanța
  • Ghidul se va elabora în format digital  și va cuprinde: scurt istoric al evoluției orașului; monumentele istorice și zonele protejate din municipiul Constanța; exemple de bune practici, imagini relevante și reguli generale privind intervențiile la fațade, ferestre, uși, porți, vitrine, feronerie, împrejmuiri, firme, reclame, instalații și dispozitive tehnice, materiale utilizate, paletar cromatic după modelul istoric
  • Oferta de preț, precum și alte informații, se pot transmite pe adresa de e-mail: urbanism@primaria-constanta.ro până pe 13.12.2021Municipalitatea consultă piață în vederea organizării unei licitații pentru elaborare ghid de intervenție pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate construite ale municipiului Constanța.

Ghidul urmărește să ofere administrației publice locale un instrument prin care să conștientizeze cetățenii asupra importanței valorilor de patrimoniu imobiliar și să îi orienteze pe cei implicați în operațiunile de conservare și reabilitare a clădirilor de patrimoniu și a zonelor de protecție a acestora.

Ghidul se va elabora în format digital (text și imagini) și va cuprinde: scurt istoric al evoluției orașului; monumentele istorice și zonele protejate din municipiul Constanța; definirea termenilor utilizați; exemple de bune practici, imagini relevante și reguli generale privind intervențiile la fațade, ferestre, uși, porți, vitrine, feronerie, împrejmuiri, firme, reclame, instalații și dispozitive tehnice, materiale utilizate, paletar cromatic după modelul istoric, etc.

Ghidul va fi elabotar de specialiști atestați de Ministerul Culturii prin Ordinul nr.2495/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind atestarea specialiștilor, experților șl verificatorilor tehnici în domeniul protejării monumentelor istorice.

Ghidul se va elabora după modelul unor documente similare din țară, dintre care enumerăm:„Ghidul de bune practici în reabilitarea clădirilor din centru istoric Oradea", "Ghid pentru reabilitarea fațadelor în zonele istorice protejate ale municipiului Reghin" și "Îndrumar pentru intervențiile asupra clădirilor din zonele istorice protejate din Timișoara".

Oferta de preț, precum și alte informații, se pot transmite pe adresa de e-mail: urbanism@primaria-constanta.ro până pe 13.12.2021.

Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 

În atenția deținătorilor clădirilor de patrimoniu din Constanța. S-a lansat un nou apel de proiecte finanțate prin timbrul monumentelor istorice

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii