Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:15 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După mai multe eșecuri, se organizează o nouă licitație pentru transformarea Casei Embiricos din Peninsulă în incubator de afaceri

ro

15 Oct, 2021 00:00 889 Marime text
  • Primăria municipiului Constanța a lansat o nouă achiziție publică în vederea modernizării și transformării fostului Palat al Navigației
  • Valoarea totală a proiectului este estimată la 9.872.161 lei fără TVA
  • Potrivit anunțului, durata de execuție este de 18 luni
  • Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii
  • Administrația Chițac a emis certificatul de urbanism și autorizația de construire în vederea punerii în siguranță și consolidării clădirii
 

Primăria municipiului Constanța a lansat o nouă achiziție publică în vederea modernizării și transformării fostului Palat al Navigației, în incubator de afaceri.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 9.872.161 lei fără TVA.

Potrivit anunțului, durata de execuție este de 18 luni de la data emiterii primului ordin de începere a lucrărilor de execuție.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii Prioritatea de investiţii 2.1-Promovarea spiritului antreprenorial în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi inclusiv prin incubatoare de afaceri, prin contractul de finanțare nr. 4485/01.07.2019.

Casa Embiricos, construită în anul 1922, cunoscută drept Palatul Navigaţiei, unul dintre cele mai fotografiate obiective de către turişti.

Frumuseţea arhitecturală a clădirii este în mare discrepanţa cu starea avansata de degradare în care se află astăzi construcţia.

În vara anului 2019, a fost desemnată de către fosta administrație locală, firma care urma să se ocupe de transformarea Casei Embiricos în incubator de afaceri Incubatorul putea găzdui 17 întreprinderi mici și mijlocii nou înființate și peste 160 de persoane cărora le va putea fi oferită consultanță în managementul și dezvoltarea afacerilor, în servicii juridice și de contabilitate.

Administrația Chițac a emis certificatul de urbanism și autorizația de construire în vederea punerii în siguranță și consolidării clădirii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Licitația pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Incubator de afaceri” a fost anulată de Primăria Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii