Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Prunariu, Doctor Honoris Causa al UAIC la 42 de ani de la revenirea din spaţiul cosmic

ro

22 May, 2023 16:07 1178 Marime text
Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, a primit, luni, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi, evenimentul fiind organizat la 42 de ani de când acesta a revenit pe Pământ, scrie Agerpres.

Titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi i-a fost conferit lui Dumitru Prunariu în urma propunerii formulate de Facultatea de Fizică din cadrul UAIC, pentru pregătirea profesională, activitatea socială şi civică marcată de pasiune, rezultatele deosebite obţinute în domeniul cercetării aerospaţiale, prestigiul deosebit la nivel internaţional, precum şi contribuţia la promovarea şi dezvoltarea mediului ştiinţific din România.

La ceremonia de decernare a distincţiei de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au participat reprezentanţi ai mediului academic şi nu numai.

"De-a lungul existenţei de peste 162 de ani a Universităţii noastre, au fost acordate, până astăzi 133 de titluri de Doctor Honoris Causa. Prima ceremonie a fost organizată în martie 1934. Dintre cele 133 de titluri acordate, 8 au fost primite de către personalităţi din domeniul Fizicii. Astăzi, la cea de-a 134-a ceremonie de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii noastre, ne revine onoarea de a-l omagia pe domnul doctor inginer Dumitru Dorin Prunariu", a declarat rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi, Tudorel Toader.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii