Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:09 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Tehnică din Iași și Academia Română organizează o conferință Dumitru Prunariu, la 40 de ani de la zborul său istoric în spațiu

ro

24 May, 2021 14:07 1938 Marime text

 
  • Evenimentul este organizat de către TUIASI în colaborare cu Filiala Iași a Academiei Române și marchează împlinirea, pe 14 mai, a 40 de ani de când Dumitru Prunariu a devenit singurul român care a trecut de stratosferă și a ajuns în spațiul cosmic.
General-locotenentul în rezervă Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), va susține luni, 24 mai, de la ora 12.00 conferința „România, văzută din spațiu. 40 de ani mai târziu”.

Evenimentul este organizat de către TUIASI în colaborare cu Filiala Iași a Academiei Române și marchează împlinirea, pe 14 mai, a 40 de ani de când Dumitru Prunariu a devenit singurul român care a trecut de stratosferă și a ajuns în spațiul cosmic.

„Evenimentul care a avut loc acum 40 de ani și la care a participat cosmonautul Dumitru Prunariu a fost istoric pentru România, este comparabil cu zborul lui Aurel Vlaicu, cu alți pionieri ai aviației și cu alte priorități românești în domeniul spațial”, a declarat acad. Viorel Barbu, președinte al Filialei Iași a Academiei Române.

În cadrul conferinței, Dumitru Prunariu va vorbi despre experiența sa în spațiu, despre progresul explorării spațiale din ultimii 40 de ani, dar va sintetiza și care sunt perspectivele omenirii pe viitor în colonizarea cosmosului. În 2017, atunci când acesta a devenit DHC al TUIASI și cetățean de onoare al Iașului, a oferit un interviu Biroului de presă al Politehnicii ieșene în care a descris experiența sa din spațiu.

Sursa foto: Facebook/ Academia Română

Ti-a placut articolul?

Comentarii