Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSU Misiune de sprijin pentru 155 de cetăţeni ucraineni evacuaţi din Israel (FOTO)

ro

16 Oct, 2023 12:17 801 Marime text

Misiune de sprijin a cetățenilor ucraineni evacuați din Israel! 

Cea de a doua acțiune de evacuare a cetățenilor ucraineni din Israel, s-a realizat cu succes, în această dimineața, transmite DSU. 

Aeronava care a transportat 155 de cetățeni ucraineni a aterizat pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj, echipele medicale SMURD, vor asigura asistență medicală de specialitate acestora. De asemenea, ISU Cluj va asigura și transfer de la aeroport spre oraș (gară, autogară etc.).

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor evacuați, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) va pune la dispoziție spații temporare de cazare.

La sosirea în țară, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări, vor asigura în regim de urgență permisul de intrare pe teritoriul României a cetățenilor evacuați, precum și asigurarea unui regim prioritar la efectuarea procedurilor de trecere a frontierei. Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) va asigura cazarea temporară si hrană pe perioada cazării și va sprijini cetățenii ucraineni care doresc ulterior să părăsească România și nu au posibilități financiare, a mai punctat sursa citată. 

Întreaga misiune umanitară s-a desfășurat sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), iar pentru îndeplinirea cu succes a acesteia reiterăm importanța implicării rapide a tuturor instituțiilor angrenate în gestionarea acestei situații.


foto: DSU 


Citește și:

Armata Israel-ului a găsit cadavre ale unor ostatici israelieni, în Gaza

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii