Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Societatea care execută lucrarile de construire a rețelei de canalizare de la Palazu Mare sancționată de comisarii Gărzii de Mediu (GALERIE FOTO)

ro

23 Aug, 2023 15:09 1139 Marime text
Sursa foto: Garda de Mediu ConstanțaGarda de Mediu Constanța a fost sesizată cu privire la refularea unei canalizări pe strada Prelungirea Alexandru Sahia, colt cu strada Alunului, din cartierul Palazu Mare. 

Comisarii Garzii de Mediu Constanta au efectuat verificări în zonă, ocazie cu care s-a constatat că ultimul cămin înainte de stația de pompare era inundat, apa uzată neepurată deversându-se pe sol.

Pe anumite tronsoane ale rețelei de canalizare era vehiculată apă uzată menajeră, fiind identificate doua imobile racordate ilegal la o retea nepusa in functiune.

„Societatea care execută lucrarile de construire a rețelei de canalizare a fost amendata cu 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protectia mediului.  Constructorul avea obligatia de a lua masuri de supraveghere si monitorizare a sistemului de canalizare in executie si de a nu permite descarcarea apelor uzate in reteaua nefunctionala. Cei doi proprietari bransati ilegal au fost sancționați cu avertisment pentru nerespectarea Legii apelor nr. 107/1996, fiind stabilite totodată și măsuri de conformare cu prevederile legale in vigoare.
Lucrarile fac parte din Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata -Retele de apa si canalizare in zona periferica a Municipiului Constanta, Palazu Mare si statiunea Mamaia“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

UPDATE: 

Potrivit unor surse firma sancționată este Fluid Development. 

Potrivit datrelor furnizate de platforma termene.ro, societatea Fluid Development a fost înființată în anul 2004 și are sediul pe Bulevardul Tomis, Nr. 143A în municipiul Constanța. 
Pentru anul 2022 a raportat cifră de afaceri de 37.416.178 lei, profit de 5.947.186 lei și 69 de angajați. 

Asociați în cadrul firmei sunt Costin-Alexandru Pitu și Sorin Zaif, fiecare cu câte 50%. Administratorul firmei este Costin-Alexandru Pitu.

Costin-Alexandru Pitu mai apare în cadrul societăților Proiect SA (acționar 21,13%), Fluid Serv Metrologie SRL (Asociat 40%), General Hidroedil SRL (asociat 40%), 

Sorin Zaif mai apare în Fluid Serv Metrologie (asociat 40% și administrator) și General Hidroedil SRL (asociat 40%), 


Citește și: 

Știri ConstanțaȘinele de tren din Constanța, acoperite de uree. Garda de Mediu a sancționat societatea de transport mărfuri pe calea ferată (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii