Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal după prăbuşirea avionului MIG 21 Lancer. Epava a fost ridicată de la locul accidentului (galerie foto + video)

ro

12 Jun, 2017 18:13 4848 Marime text
La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-a constituit azi,12 iunie 2017, un dosar penal privind accidentul aviatic produs în cursul zilei de astăzi în apropierea localității Constanța.

Evenimentul s-a produs în cursul procesului de aterizare și a avut ca urmare catapultarea pilotului și distrugerea aeronavei MIG 21 Lancer.

La locul incidentului s-a deplasat un procuror militar în vederea efectuării cercetării la fața locului.

Totodată, epava aeronavei a fost ridicată în această după amiază de la locul accidentului şi va fi transportată la Baza de la Mihail Kogălniceanu pentru a fi verificată de o comisie de specialitate. 

Reamintim că, aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.
 
După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.
 
Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite. Pilotul a fost transportat cu o aeronavă militară la Spitaluşl Militar Central din Bucureşti. 
 
Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii