Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor“ Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței, la Grădinița nr. 34 și la sălile de sport ale Liceelor „George Călinescu“ și „Energetic“ (galerie foto)

ro

04 Aug, 2021 15:29 1790 Marime text
  • Anul acesta, municipalitatea a alocat de la bugetul local peste 6.400.000 de lei  pentru întreținerea, consolidarea, modernizarea și dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța.
  • 59 de unități de învățământ au beneficiat de alocări financiare, în acest sens, în 2021.
Educația copiilor noștri reprezintă cea mai importantă investiție pe care o poate face o comunitate, pentru că fără educație nu putem vorbi despre dezvoltare umană și socială sau evoluție la nivelul civilizației, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

De aceea, Primăria Municipiului Constanța investește substanțial în educație.
 

Florin Cocargeanu, USR,  viceprimarul municipiului Constanța:

„Pentru că îngrijirea infrastructurii școalare intră în sarcina administrației locale, după încheierea anului școlar, au fost demarate lucrări de renovare și modernizare la multe unități de învățământ din municipiul Constanța.

Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor, așa încât voi face vizite periodice acolo unde acestea au loc. Am fost la Grădinița 34 din cartierul Medeea și la sălile de sport ale liceelor "George Călinescu" și Energetic.

Toate cele trei locații sunt spații improprii pentru a găzdui activități educaționale: grădinița va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat.

Cele două săli de sport, vestiarele și grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiții intolerabile pentru un municipiu de talia Constanței. Îmi doresc ca atunci când lucările vor fi finalizate, aceste imobile să ofere standardele pe care elevii și cadrele didactice le merită și le așteaptă.”

Anul acesta, municipalitatea a alocat de la bugetul local peste 6.400.000 de lei  pentru întreținerea, consolidarea, modernizarea și dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța. 59 de unități de învățământ au beneficiat de alocări financiare, în acest sens, în 2021.
 
Cele mai multe cheltuieli materiale vizează: reparații ale sălilor de clasă, ale sălilor de sport, ale grupurilor sanitare, ale acoperișurilor și fațadelor, instalațiilor electrice, hidroizolații și termoizolații.
 
În afara acestor sume, Primăria Constanța a alocat sumele necesare pentru abonamentele de acces la platformele educaționale, precum și pentru organizarea în cele mai bune condiții a examenelor susținute de elevi.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii