Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea e frumoasă Iată de ce turiștii nu ar trebuie să rateze o plimbare spre mănăstirea Stipoc, din inima Deltei Dunării (galerie foto)

ro

13 Aug, 2021 12:34 2774 Marime text
  • ​Mănăstirea Stipoc (Schitul Sfântul Atanasie) este singura mănăstire situată în Delta Dunării, amplasată pe grindul Stipoc, între comunele tulcene Chilia Veche și Crișan.
Delta Dunării are o foarte bogată ofertă pentru toți turiștii care ajung în acest colț al țării. De la plimbările pe canale, la bird-watching sau degustare de produse tradiționale și până la biserici de o frumusețe deosebită, Delta Dunării impresionează orice turist ajuns în județul Tulcea.

Mănăstirea Stipoc (Schitul Sfântul Atanasie) este singura mănăstire situată în Delta Dunării, amplasată pe grindul Stipoc, între comunele tulcene Chilia Veche și Crișan.

În schit locuiesc călugări din zona Moldovei. Lăcaşul este alcătuit dintr-o bisericuţă mică din lemn (construită în stil moldovenesc), câteva chilii, trapeza (locul unde se ia masa), iar în spate puteți admira o grădină deosebit de frumoasă, dar și o mică seră. Pe drumul pe care se intră în curtea mănăstirii sunt plantate sute de flori.

Lăcaşul, păstorit în rit vechi ortodox, reprezintă un excelent obiectiv pentru toți turiștii care aleg să petreacă un sejur în Delta Dunării.

O oază de liniște situată în mijlocul apelor, mănăstirea Stipoc este un element inedit pentru iubitorii turismului ecumenic: biserica este acoperită de traforaje de lemn, de o frumusețe impresionantă pentru cei care ajung aici.

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii