Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directia de Tineret renoveaza o tabara pentru viitor

ro

10 Aug, 2010 00:00 1308 Marime text

După ce timp de şase ani a fost închisă, tabăra de copii de la Eforie Sud va intra în scurt timp într-un program de renovare, astfel ca în sezonul estival 2011 centrul de agrement să fie deschis.

„Nu s-au mai făcut reparaţii acolo de peste 12 - 13 ani, iar de şase ani este închisă tabăra. Sper să ne ajungă banii pe care îi avem alocaţi, cu atât mai mult cu cât mizăm pe faptul că preţurile vor fi mai mici. Totuşi, există posibilitatea ca aceste cheltuieli cu reparaţiile să ne coste mai mult, dar aceştia sunt banii pe care îi avem“, ne-a declarat directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Tineret Constanţa, Cristina Brânzoi. În urmă cu câteva zile, a apărut anunţul de participare prin care se solicita achiziţionarea serviciilor privind contractul de lucrări pentru reparaţia capitală a centrului de agrement Eforie - Sud, Casa de piatră. Pentru acest contract, direcţia a alocat nu mai puţin de 370.000 de lei, fără TVA, pentru care societatea câştigătoare se obligă să efectueze lucrări de natură arhitecturală şi de instalaţii, fără a se umbla şi la elementele de rezistenţă, de altfel, neafectate.
Pentru această licitaţie, societăţile interesate îşi pot depune ofertele până la data de 16 august, ora 9.00, urmând ca în aceeaşi zi, de la ora 10.00, să aibă loc şedinţa de deschidere a ofertelor. Contractul de achiziţie publică urmează să se desfăşoare până la data de 31 decembrie, urmând ca din sezonul 2011 tabăra de copii să fie funcţională.
Ofertanţii trebuie să facă dovada că au o cifră de afaceri minimă de cel puţin un milion de lei, iar cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani trebuie să fie de un milion de lei. Cuantumul garanţiei de participare este de 2% din valoarea estimată a contractului, fără TVA adică 7.400 de lei.

La acest moment, tabăra este formată din 17 camere de cazare, o debara, o bucătărie, două holuri, două camere aferente bucătăriei, două grupuri sanitare cu două băi şi o sală de mese. Lucrările presupun înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, repararea tencuielilor interioare la pereţi şi tavane, schimbarea pardoselii cu parchet, demolarea coşurilor de fum, amenajarea de băi în fiecare cameră, schimbarea instalaţiei electrice, dar şi a celei sanitare, plus alte lucrări. 
Potrivit celor declarate de directorul Direcţiei de Tineret Constanţa, banii care urmează a fi alocaţi acestor lucrări au fost cuprinşi în programul de investiţii din acest an, deja aprobat încă de la începutul anului. Chiar dacă în perioada următoare Direcţia Judeţeană de Tineret va fi comasată cu Direcţia Judeţeană de Sport, acest lucru nu va afecta proiectele de investiţii pe care fiecare direcţie în parte le are.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii