Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din Ministerul Apararii nu a fost sustrasa tehnica de aviatie

ro

26 Aug, 2009 03:21 1101 Marime text

Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări:

Cele două elicoptere IAR- 316B, la care se face referire, fac parte dintr-un stoc de tehnică excedentară, elicoptere şi avioane, care se valorifică de către Compania Naţională ROMTEHNICA S.A. printr-un contract aflat în derulare încă din 2006, conform procedurilor legale în vigoare. Valorificarea se face către parteneri externi, iar tehnica de aviaţie se livrează demilitarizată, scoasă din funcţiune şi dezmembrată.

În cazul celor două elicoptere, în timpul desfăşurării operaţiunii de predare-primire a tehnicii, reafirmăm, demilitarizată, scoasă din funcţiune şi dezmembrată, gestionarul bunurilor a pus în mijlocul de transport şi unele deşeuri provenite din casări anterioare de elicoptere.

Ministerul Apărării Naţionale a efectuat, la solicitarea DNA,  cercetări în cauză, prin  Direcţia de Prevenire şi Investigare a Corupţiei şi Fraudelor. Cercetările au fost finalizate, iar concluziile au fost deja transmise către DNA, la 3 august 2009.

Concret, valoarea deşeurilor aflate nejustificat în mijloacele care transportau legal cele două elicoptere, a fost stabilită la  175 lei.

În paralel a fost efectuată o cercetare administrativă, în urma căreia comandantul unităţii militare deţinătoare a fost sancţionat cu amânarea înaintării în gradul următor pe o perioadă de doi ani, iar gestionarul bunurilor materiale a fost trecut în rezervă.

În prezent cazul este instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie - serviciul teritorial Galaţi .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii