Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Cultură de canabis descoperită la un bărbat din Târgoviște

ro

07 Sep, 2023 09:56 970 Marime text

  • Bărbatul, în perioada aprilie - august 2023, ar fi achiziționat o cantitate importantă de semințe, ar fi înființat și întreținut o cultură, într-o zonă împădurită, din extravilanul unei comune, din județul Dâmbovița.

Marți, 5 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gura Ocniței au informat Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița cu privire la existența unei culturi de cannabis într-o pădure din comuna Ocnița.
 
În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmbovița, a fost depistat în flagrant delict un bărbat, de 35 de ani, din Târgoviște, în timp ce ar fi efectuat activități de întreținere a unei culturi outdoor de cannabis.
 
Bărbatul, în perioada aprilie - august 2023, ar fi achiziționat o cantitate importantă de semințe, ar fi înființat și întreținut o cultură, într-o zonă împădurită, din extravilanul unei comune, din județul Dâmbovița.
 
La fața locului, într-o zonă greu accesibilă, au fost descoperite și indisponibilizate 14 plante, cu dimensiuni între 1,40 și 2,70 de metri.
 
În urma controlului autovehiculului, au fost descoperite și ridicate o cantitate de cannabis, precum și alte mijloace de probă.
 
Persoana în cauză a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița unde, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.
 
În cursul zilei de 6 septembrie a.c., bănuitul a fost prezentat Tribunalului Dâmbovița, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
 

„Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu.


 
Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, spune DIICOT. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii