Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspect de trafic de droguri reținut de procurorii DIICOT

ro

06 Sep, 2023 18:04 1025 Marime text
La data de 05.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și evadare.

Potrivit DIICOT, s-a reținut că, în perioada iunie-august 2023,  inculpatul, aflat în stare de arest la domiciliu fiind trimis în judecată de către DIICOT -  Serviciul Teritorial Cluj  pentru săvârșirea unor infracțiuni similarea, a deținut și comercializat, cantitatea de aproximativ 200 grame drog de mare risc (3-CMC) și a efectuat operațiuni de stocare-depozitare, manipulare și distribuire a unei cantității de 385 de grame substanță psihoactivă (2 MMC).

De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul, a încălcat în mod repetat, obligațiile impuse de măsura arestului la domiciliu, părăsind localitatea.

„În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“  - au mai precizat reperezentanții DIICOT.

Citește și: 

Trei persoane din județul Mureș au fost arestate pentru trafi de droguri (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii