Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diana Şoşoacă, la Constanța, despre slujba de Paşti „Dacă va fi nevoie, ne vom bate cu toate autorităţile, inclusiv cu Poliţia şi Jandarmeria” (video)

ro

25 Mar, 2021 17:40 3969 Marime text
  • Senatorul Diana Șoșoacă s-a prezentat astăzi, 25 martie 2021, la Tribunalul Constanța.
  • Aceasta a făcut și câteva precizări despre slujba de Paști.
Senatorul Diana Șoșoacă s-a prezentat astăzi, 25 martie 2021, la Tribunalul Constanța, acolo unde se desfășoară un nou termen în procesul în care Arhiepiscopia Tomisului a cerut instanței permiterea accesului credincioșilor în biserici, la oficierea slujbelor.

Este vorba despre cauza în care, în toamna anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului, reprezentată de avocata Diana Șoșoacă, a solicitat și permiterea aceesului credinicioșilor la pelerinajul de Sfântul Andrei.

Facem mențiunea că astăzi, 25 martie, credincioșii prăznuiesc Buna Vestire.

Nu suntem în stare de război, sau de asediu. Starea de alertă nu poate exista, având în vedere că nu este menționat în Constituția României, nu are bază legală. Acum , în Senat avem un proiec de lege prin care se încearcă autorizarea stării de alertă.  Nu îmi poate interzice nimeni ca după ora 02.00 să plec de la biserică. Obiceiurile noastre și cutumele bisericești spun ca noi să stăm până la 05.00 dimineața, când înconjurăm biserica, facem priveghi.

Nu ne pot nici întrerupe slujba. Avem o slujbă și nu ne spune nimeni când să venim și cand să ne ducem. Noi o să ne ducem la biserica.

Daca îndrăzneste cineva să se opună să avem Sfintele Paști, asa cum s-a facut mereu, credeți-mă că, dacă va fi nevoie, ne vom bate cu toate autoritățile, inclusiv cu Poliția și cu Jandarmeria, pentru păstrarea acestui drept.”, a spus joi Diana Şoşoacă la Constanța.

Citește și: Diana Șoșoacă, prezentă la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Ce a declarat senatorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii