Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 lei pentru afirmații discriminatorii. Ce a spus senatoarea despre Raed Arafat

ro

12 Jan, 2022 14:49 1694 Marime text



 
  • Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă, amendată pentru discriminare.





Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea contravenţională a senatoarei Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.






 

"Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre:







afirmaţiile: "de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină", "vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale", "nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie", "trădătorii nu au ce căuta în România" constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.




Se sancţionează autorul declaraţiei, doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei", se arată într-un comunicat al CNCD transmis, miercuri, AGERPRES.







Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi (8 "pentru" şi unul împotrivă).
 
 




Sursa Agerpres

Foto captura video Antena 3
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii