Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire în Portul Constanța! Ce au găsit oamenii legii într-un container sosit din China (FOTO)

ro

09 Jan, 2023 11:43 1239 Marime text
foto: Garda de Coastă
Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, de peste 1.800.000 lei, depistate în Portul Constanța!  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea și polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, aproximativ 8000 de bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. , informează Garda de Coastă. 

In data de 06.01.2023, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea și polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinație o societate comercială din Polonia.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 8000 de bunuri (jucării, ceasuri, ochelari de soare, accesorii telefoane mobile), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. 

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.800.000 lei, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. 

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale., mai transmite sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii