Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Alexandru Muraru, după vizita oficială în Israel „Am văzut cu ochii mei locurile crimelor inimaginabile ale Hamas împotriva cetățenilor israelieni“ (GALERIE FOTO)

ro

04 Dec, 2023 13:51 625 Marime text
Foto: PNL IașiAlexandru Muraru, deputat în Parlamentul României și membru al Grupului de parlamentar de prietenie cu Israelul, a participat recent la o misiune de solidaritate în Israel, alături de membri ai parlamentelor din Europa, Parlamentul European, lideri civici și oameni de afaceri.

Potrivit unui comunicat al PNL Iași, scopul acestei vizite a fost de a observa și înțelege mai bine dimensiunea atrocităților comise în urma atacurilor Hamas și Hezbollah, precum și răspunsul Statului Israel în fața acestor provocări.

De asemenea, obiectivul a fost de a susține cele trei mari obiective ale Israelului și de a reafirma solidaritatea cu poporul evreu:
1) anihilarea Hamas și eliminarea tuturor teroriștilor de pe teritoriul Fâșiei Gaza
2) recuperarea în viață și aducerea tuturor celor peste 240 de ostatici înapoi în sânul familiilor
3) transformarea Fâșiei Gaza într-un loc fără terorism care să nu mai reprezinte niciun fel de amenințare pentru securitatea statului Israel și a cetățenilor săi

Coform sursei citate, în data de 7 octombrie 2023, a început un conflict armat între Israel și grupuri militante palestiniene conduse de Hamas, concentrându-se în principal în jurul Fâșiei Gaza, dar cu confruntări și în Cisiordania și la granița Israel-Liban. În acea zi, militanții Hamas au lansat o invazie multiplă asupra sudului Israelului din Gaza. Atacul a inclus un baraj de rachete, iar aproximativ 3.000 de militanți au pătruns prin bariera Gaza-Israel și au atacat baze militare israeliene și centre ale populației civile. Cel puțin 846 de civili israelieni și 324 de soldați și polițiști au fost uciși în timpul atacurilor, iar un număr estimat de 240 de cetățeni israelieni și străini au fost luați ostatici în Fâșia Gaza. Teroriștii Hamas au fost urmați de civili neafiliați, luptători din alte miliții și grupuri. Implicarea civililor palestinieni mai ales în orele de după atacul inițial din primul val Hamas este de-a dreptul uriașă. Între o mie și două mii de civili palestinieni au venit în locurile atacate de Hamas și au ucis, violat, răpit, incendiat, jefuit, torturat, amplificând și practic reducând șansele ca să existe mulți supraviețuitori. Au acționat prin „curățarea terenului” și au produs pe lângă victimele umane, pagube materiale imense în kibbutzuri și comunități.

”Am fost martor la urmările devastatoare ale atacurilor comise de Hamas și Hezbollah. Văzând cu ochii mei distrugerile, suferința nevinovaților și ruinele lăsate în urmă, mi-am dat seama de impactul nemilos al terorismului. Această experiență m-a întărit în convingerea că terorismul nu este doar un atac asupra unui stat, ci un atac asupra umanității însăși.
Am văzut cu ochii locurile crimelor inimaginabile ale Hamas împotriva cetățenilor israelieni. Hamas trebuie eliminat total, iar justiția din Israel și cea internațională trebuie să găsească toți criminalii și civilii neafiliați care au participat la ucideri, răpiri, violuri, incendieri și torturi
În timpul vizitei mele în Israel, am avut onoarea de a mă întâlni cu o varietate de persoane și de a vizita locuri semnificative ale barbariei Hamaas asupra statului Israel, fiecare contribuind la înțelegerea mea asupra complexității și impactului conflictului din regiune. Întâlnirile au inclus discuții cu oficiali guvernamentali, membri ai forțelor de securitate, victime ale terorismului și familiile acestora, precum și cu reprezentanți ai comunităților afectate. Aceste conversații au avut ca scop înțelegerea profundă a impactului terorismului Hamas asupra Israelului, a răspunsurilor securitare și diplomatice ale națiunii, precum și a experiențelor personale și emoționale ale celor direct afectați de conflict. Fiecare întâlnire a adus o perspectivă unică și valoroasă, contribuind la o viziune completă asupra situației din regiune.
În timpul vizitei mele în Israel, am avut o întâlnire profund emoționantă cu familia și prietenii lui Inbar Haiman, o tânără curajoasă și talentată cu cetățenie română, tragic răpită de Hamas. Discuțiile cu familia și ambasadorul nostru, ES Radu Ioanid, au fost în vederea identificării celui mai bune soluții, atât la nivel diplomatic, cât și umanitar, pentru a o găsi și a o aduce în siguranță acasă”, a declarat Alexandru Muraru, deputat PNL.

 
Lista vizitelor și întâlnirilor efectuate de către deputatul Alexandru Muraru în vizita oficială în Israel:
1. David Saranga: Întâlnirea cu David Saranga, director pentru diplomație publică în Ministerul Afacerilor Externe din Israel, a fost focalizată pe discutarea dimensiunii atrocităților comise în urma atacurilor Hamas și Hezbollah și a răspunsului Statului Israel.
2. Miky Rosenfeld: Cu Superintendentul Miky Rosenfeld am avut un briefing detaliat despre provocările securitare ale Israelului, concentrându-ne pe războiul actual cu Hamas și impactul acestuia asupra ordinii publice.
3. Eyal Waldman: Discuția cu Eyal Waldman, fondator și fost CEO al Mellanox, a fost emoționantă, fiind și tatăl unei victime a terorismului, ceea ce a adus o perspectivă personală asupra impactului terorismului.
4. Familiile victimelor de la Nova Festival: Vizita la locul tragediei Nova Festival a inclus întâlniri cu familiile îndurerate, oferind o perspectivă emoționantă asupra pierderilor umane și a impactului terorismului asupra comunităților.
5. Kfar Aza: În Kfar Aza, am fost martor la efectele directe ale atacurilor teroriste, observând distrugerea și durerea comunității locale.
6. Ambasadorul Ioanid și familia lui Inbar Haiman: Întâlnirea cu ambasadorul Ioanid și familia lui Inbar Haiman a subliniat eforturile diplomatice și umane intense în cazul răpirii Inbar, o tânără română.
7. Merav Ben Ari, Boaz Bismuth și Michael Biton: Discuțiile cu membrii Knesset-ului au oferit o perspectivă asupra situației politice și securitare actuale din Israel, abordând teme precum politica internă și externă și strategiile de securitate.
8. Daniel Meron și Joshua Zarka: Întâlnirea cu Daniel Meron și Joshua Zarka de la Ministerul Afacerilor Externe a fost concentrată pe discuții strategice și diplomatice referitoare la răspunsul Israelului după atacurile Hamas și Hezbollah.
9. Baza Militară Tzrifin: Vizita la Baza Militară Tzrifin a inclus observarea armamentului și muniției confiscate de la Hamas, oferind o înțelegere a capacităților militare ale adversarilor Israelului.
10. Knesset: La Parlamentul Statului Israel, am avut discuții cu membrii coaliției și opoziției parlamentare, ceea ce a permis o înțelegere a dinamicii politice și a abordărilor diferite în gestionarea conflictului și politicilor interne.
11. Vizită la Spitalul Ichilov: Am avut o vizită la Spitalul Ichilov unde m-am întâlnit cu doi dintre soldații răniți, unul într-o unitate militară atacată de Hamas, celălalt rănit în timpul misiunii din Gaza, de eliminare a Hamas și recuperare a ostaticilor. Spitalul Ichilov a fost construit în 2006, după ce orașul a fost lovit de rachete în timpul războiului Israelului cu miliția libaneză Hezbollah, astfel încât să poată continua să trateze pacienții în timpul războiului.
12. Centrul medical Sourasky din Tel Aviv: În vizita din Israel, alături de delegația parlamentelor europene, am discutat cu Lt. Col. (R) Peter Lerner despre detaliile atacurilor teroriste ale Hamas, modul de operare al organizației teroriste și obiective și faze ale misiunii militare.

”Terorismul, așa cum este manifestat de Hamas, este o forță distructivă și inacceptabilă care subminează pacea și securitatea. Atrocitățile comise împotriva cetățenilor nevinovați sunt acte de barbarie ce nu pot fi justificate sub nicio formă. Israelul, ca orice națiune suverană, are dreptul inalienabil de a-și apăra cetățenii și teritoriul împotriva amenințărilor teroriste. Răspunsul ferm al Israelului în fața atacurilor Hamas și Hezbollah este de înțeles pentru a-și asigura securitatea și stabilitatea națională, principii fundamentale pentru orice stat”, a declarat Alexandru MURARU.

Citește și: 

Doi frați gemeni au convins un oraș românesc să salveze un monument datând din cel mai întunecat capitol legat de masacrul a 13.500 de evrei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii