Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Muraru „Am decis astăzi să îmi depun mandatul de consilier onorific al Primului Ministru”

ro

12 Jun, 2023 16:43 1143 Marime text
Sursă foto: Facebook.com/Alexandru Muraru


Alexandru Muraru a demisionat din funcția de consilier onorific al Primului Ministru. Acesta a publicat pe pagina sa de socializare un mesaj cu gândurile adunate în mandatul avut.

Iată postarea integrală:
 

„Am decis astăzi să îmi depun mandatul de consilier onorific al Primului Ministru.

Alături de echipa guvernamentală condusă de premierul Nicolae Ionel Ciucă, am urmărit, cu bună credință, să luăm cele mai bune decizii pentru România în perioade dificile pe plan internațional care au afectat economiile naționale.

Cu o conducere liberală a Guvernului României am reușit să traversăm pandemia de Covid-19 și să estompăm efectele economice și sociale provocate de coronavirus. Am reușit, cu măsuri care poate nu au fost populare la acea vreme, să ieșim din pandemie mai repede decât alte state și să revenim la viața normală.

Din păcate, invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, a însemnat noi provocări fără precedent pentru România iar guvernarea condusă de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a urmărit să adopte decizii care să afecteze cât mai puțin economia țării noastre într-un context de anvergură internațională care a destabilizat întregul ecosistem economic la nivel global.

Prin guvernare condusă de premier liberal, am urmărit să atragem cât mai multe fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență astfel încât să investim acum pentru viitorul generațiilor noastre, să dezvoltăm acum proiecte de infrastructură care să modernizeze România după viziunea Partidului Național Liberal.


De asemenea, tot printr-o guvernare condusă de premier liberal, am pus bazele programului național de investiții Anghel Saligny, în valoare totală de 50 de miliarde de lei, astfel încât să oferim o șansă egală la dezvoltarea tuturor comunităților și să reducem discrepanțele regionale.

Guvernarea liberală a reușit să rezolve criza de învățământ și a înțeles că performanța în educație nu poate fi făcută fără o remunerare echitabilă. Pentru noi, liberalii din Guvernul României, educația înseamnă șansa României la un viitor mai bun și credem că profesorii merită venituri care să reflecte contribuția lor în societatea noastră.

Guvernul condus de premier liberal a crescut, în 2022, toate pensiile cu 12,5% și acordat ajutoare pentru pensii care nu depășesc 3.000 de lei.

În guvernarea condusă de premier liberal, am înregistrat cel mai mare avans privind autostrăzile Moldovei. Am reușit să obținem finanțare integrală pentru Autostrada A7 și pentru capetele din Autostrada A8 prin PNRR.

De asemenea, tot în guvernarea asigurată de premier liberal a fost lansată prima licitație de lucrări pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, cel mai mare proiect de infrastructură medicală din regiunea Moldovei.

În această perioadă, din poziția de Reprezentant Special al Guvernului României m-am implicat activ în:

  • Implementarea Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021 – 2023;
  •  Promovarea infrastructurii memoriale: Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, Memorialul de la Râmnicu Sărat, Muzeul Ororilor Comunismului, Muzeul Istoriei și Culturii Romilor, Memorialul victimelor de la Sighetu Marmației, Memorialul Revoluției Decembrie 1989, Muzeul Pogromului de la Iași;
  • Reprezentarea României pe plan internațional în relație cu alte state;
  • Organizarea și funcționarea grupurilor de lucru guvernamentale pentru promovarea politicilor memoriei;
  • Organizarea unei Sesiuni solemne în Parlamentrul României pentru comemorarea Pogromului de la Iași.


Tot în această perioadă:

  •  România a sporit semnificativ legăturile diplomatice cu statele care împart valori comune în promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei;
  • A implementat noi instrumente specifice precum Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură aferentă perioadei 2021 – 2023;
  • A făcut pași concreți pentru revitalizarea sau crearea de infrastructură memorială;
  • A armonizat legislația națională pentru protejarea memoriei și combaterea formelor de antisemitism și xenofobie.
  • Mulțumesc pentru încredere președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă și tuturor colegilor care au fost alături în proiectul nostru comun pentru dezvoltarea României!”
Citește și:

Istoria Comunismului în România devine disciplină obligatorie pentru liceu, potrivit proiectului Legii învățământului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii