Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:23 23 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depistaţi de jandarmii constănțeni comercializând sute de kilograme de peşte fără îndeplinirea condiţiilor legale (galerie foto)

ro

12 Jan, 2020 11:44 580 Marime text
 
O cantitate de peste 750 kg de peşte comercializat  ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest week-end, în urma executării unor acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.
 
În perioada 11-12 ianuarie a.c., echipajele de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat cinci persoane care comercializau peşte, fără a avea documente legale, în târgurile din Cobadin şi General Scărişoreanu.
 
Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie,  în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unor societăţi comerciale specializate.
 
Se recomandă cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.

Sursa foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii