Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:16 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denis Ibadula, prima femeie vicepreşedinte al UDTTMR

ro

27 Nov, 2013 00:00 3219 Marime text
Începând de sâmbătă, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) are, pentru prima dată de la înfiinţare, o femeie în funcţia de vicepreşedinte. În cadrul Consiliului Reprezentanţilor, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, lector univ. dr. Denis Ibadula a fost desemnată vicepreşedinte la nivel naţional la UDTTMR. Aceasta îl înlocuieşte pe Birol Ibadula, care a renunţat la funcţie în urma ocupării, prin concurs, a unui post de inspector la Serviciul de control antifraudă Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă, tot în cadrul Consiliului Reprezentanţilor de sâmbătă, a fost desemnat un înlocuitor şi pentru Denis Ibadula, ea ocupând până acum funcţia de vicepreşedinte al filialei UDTTMR Constanţa. Astfel, funcţia a fost preluată de prof. univ. dr. Nuredin Ibram.
„Am desemnat în cele două funcţii de vicepreşedinte două cadre didactice universitare care fac cinste comunităţii noastre. Promovăm, aşa cum am promis încă de la preluarea conducerii uniunii, femeile, tinerii şi intelectualii. Denis Ibadula este o tânără matematiciană, care se implică tot mai mult în activităţile uniunii şi care susţine la rândul ei acelaşi principiu al promovării tinerilor şi al oamenilor de valoare din rândul comunităţii noastre. Nuredin Ibram este un renumit cadru didactic universitar de numele căruia se leagă o serie de proiecte editoriale despre istoria comunităţii musulmane din Dobrogea”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

De asemenea, în contextul aceluiaşi eveniment derulat la finalul săptămânii trecute, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret „Ismail Gaspirali” din cadrul filialei UDTTMR Constanţa, Ateş Casimceali, a anunţat demararea unei acţiuni umanitare intitulate „Calitate prin caritate”, prin intermediul căreia se colectează articole vestimentare, jucării şi cărţi ce vor fi donate unor copii de la un centru de plasament şi unor bătrâni de la un azil, cu prilejul zilei de 13 Decembrie. La acea dată este marcată Sărbătoarea etniei tătare din România. Acţiunea este organizată în colaborare cu Liga liceenilor tătari, recent constituită, menită a reuni liceenii tătari din Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii