Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demolarea bisericii „Izvorul Tămădurii” Constanța ÎPS Teodosie. „Să fugă Satana de la domnul primar și de la doamna City Manager” (VIDEO)

ro

10 Jun, 2022 11:47 3303 Marime text
ÎPS Teodosie, foto: ZIUA de Constanța

Vineri, 10 iunie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază Sf. Liturghie la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roșu, municipiul Constanța, cea pentru care instanța a hotărât ca demolarea să aibă loc la finalul acestei săptămâni. 

Înalt Prelatul a declarat că vinovatul pentru cele întâmplate este „Satana”, care „i-a cuprins și îi stăpânește” pe cei care au decis dărâmarea acestui locaș de cult. 
 

„Să se ducă, să se ascundă, să-și manifeste necredința, răutatea. Mi-e milă și de ea, Dumnezeu s-o întoarcă!

Un mare mentor, și al domnului primar, și al doamnei (City Manager – n.r.) care i-a crescut într-un fel... nu mai spun numele. Un om mare și generos, am vorbit de el și aseară. Nu-i mai recunoaște!

De aceea, iată, să nu dăm vina pe unul și pe altul. Vinovat cel mai mare este Satana, că i-a cuprins și îi stăpânește și i-a acceptat să-i pună căpăstru ca la un mânz și să-i ducă Satana unde vrea el”, a precizat ÎPS Teodosie.


Totodată, ÎPS Teodosie a spus că se roagă pentru primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, pentru City Managerul orașului, Felicia Ovanesian și pentru toți consilierii locali care au luat această hotărâre, pentru ca „Satana să fugă” din ei.
 

„De aceea sunt așa, de aceea îi compătimim. Să-l biruim pe Satana. De aceea tot zic moliftele, să fugă Satana de la noi, de la toți. Și de la domnul primar, și de la doamna City Manager, de la toți consilierii care au hotărât anapoda!”, a afirmat acesta. 


Totodată, Patriarhia Română precizează, cu privire la conflictul iscat între autoritățile municipale și Arhiepiscopia Tomisului, că, pentru a evita producerea oricărui resentiment, soluția optimă ar fi rerepzentată de mutarea, în măsura posibilului, a bisericii. 

Reamtim că, pe data de 13 decembrie 2021, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului - Biserica „Izvorul Tămăduirii”. 
 



video: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii