Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri avansate pentru exportul de salam de Sibiu în Statele Unite ale Americii

ro

27 Jul, 2022 14:27 1542 Marime text


Astăzi a avut loc o întâlnire tehnică la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), coordonată de vicepreședintele dr. Ioan Oleleu, cu reprezentanții ANSVSA, DSVSA Bacău și Prahova și reprezentanții managementului și managerii de calitate ai unităților producătoare de Salam de Sibiu SC SALBAC SA din Bacău și SC Recunoștința Prodcom Impex SRL din Prahova.

Tema întâlnirii a reprezentat-o discutarea cerințelor transmise de către Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii – Serviciul de Inspecție Sănătatea Animalelor și Plantelor (USDA – APHIS), în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA. 


Ca urmare a misiunii desfășurate în România de către reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS)  în perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA.

Reprezentanții companiilor care urmează să exporte Salam de Sibiu în Statele Unite și-au exprimat aprecierea atât față de acțiunile întreprinse în acest sens de specialiștii Autorității cât și de colaborarea avută cu serviciile veterinare pe parcursul întregului proces de pregătire, auditare de către FSIS și transmiterea răspunsurilor la toate cerințele adiționale ale FSIS și APHIS, în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA. 

Aceasta este una dintre acțiunile întreprinse de ANSVSA pentru a deschide noi piețe de desfacere pentru produsele românești în țări terțe.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii