Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegația Armatei României, care a participat la Jocurile Mondiale Militare ale Consiliului Internațional al Sportului Militar, se întoarce victorioasă acasă

ro

28 Oct, 2019 14:18 1426 Marime text

Lotul reprezentativ al Armatei României care a participat la Jocurile Mondiale Militare ale Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM), desfășurate în perioada 18-27 octombrie la Wuhan, China, se întoarce victorios acasă.

80 de sportivi români au concurat alături de sportivi din alte 108 națiuni membre CISM, demonstrând înaltă pregătire, pasiune pentru sport, un potențial valoros pentru competițiile viitoare și cele mai alese valori morale și principii specifice militarilor.

Sportul militar a adus glorie României prin sportivii săi, aceștia reușind să depășească recorduri personale, să obțină poziții onorante în probele la care au participat și, totodată, să dobândească o experiență valoroasă și memorabilă.

Pregătirea a dat roade la Wuhan, lotul reprezentativ al Armatei României reușind să câștige nouă medalii: una de aur (aruncarea discului - Alin Firfirică), patru de argint (dintre care una la spadă - Ana Maria Popescu, una la judo - Andreea Ștefania Chițu și două la lupte - Andrei Dukov și Suzana Georgiana Șeicariu), precum și patru de bronz (una la tir cu arcul - Eugen Valentin Pătru, două la box - Claudia Nechita și Buhaniuc Adrian și una la orientare - Ionuț Alin Zinca).


„Prin sportivii care au participat anul acesta la Olimpiada militară, Armata României a făcut cinste încă o dată țării noastre, reușind să demonstreze că are personal foarte bine pregătit, cu o atitudine demnă în orice situație și mentalitate de învingători. Sunt mândru că am avut onoarea să conduc această delegație”, a declarat la sfârșitul jocurilor, generalul de brigadă Dragoș Iacob, șeful Direcției instrucție și doctrină din Statul Major al Apărării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii