Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie importantă luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA. A fost aprobat un parteneriat pentru valorificarea unui teren de 38 ha

ro

04 Mar, 2023 00:00 4910 Marime text
  • AGEA Oil Terminal a aprobat demararea negocierilor în vederea constituirii unui parteneriat pentru valorificarea terenului în suprafață de 38 ha situat în Secția Platforma Nord, corp A și corp B
  • În aceeași ședință s-a aprobat mandatarea Consiliului de Administrație în vederea negocierii condițiilor legale și formularea propunerii finale privind modalitatea de realizare a parteneriatului
  • Pe terenul de 38 de hectare ar urma să se construiască hoteluri, spaţii de birouri pentru sectoarele privat şi public, spaţii de retail şi logistică, sisteme de soluţii integrate de imobile compuse din spaţii de birouri, comerciale şi locuinţe de tip condominiu, săli de conferinţe, săli de practicarea sporturilor de performanţă şi de masă, spaţii recreaţionale, spaţii verzi, parcări
  • Parteneriatul va fi realizat cu Iulius Real Estate, reprezentată de omul de afaceri Iulian Dascălu
  • Valoarea estimată a investiției este de 815 milioane euro
  • Statul român este acționar majoritar la Oil Terminal prin Ministerul Energiei și deține 59,62% din acțiuni, iar restul de 40,38% revine unei Liste Persoane Fizice și Juridice
 
Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA a aprobat cu 100 % din drepturile de vot ale acționarilor prezenţi/reprezentaţi demararea negocierilor în vederea constituirii unui parteneriat pentru valorificarea terenului în suprafață de 38 ha situat în Secția Platforma Nord, corp A și corp B și mandatarea Consiliului de Administrație în vederea negocierii condițiilor legale și formularea propunerii finale privind modalitatea de realizare a parteneriatului, potrivit raportului publicat de Bursa de Valori Bucureşti.
 
Pe terenul de 38 de hectare ar urma să se construiască hoteluri, spaţii de birouri pentru sectoarele privat şi public, spaţii de retail şi logistică, sisteme de soluţii integrate de imobile compuse din spaţii de birouri, comerciale şi locuinţe de tip condominiu, săli de conferinţe, săli de practicarea sporturilor de performanţă şi de masă, spaţii recreaţionale, spaţii verzi, parcări.
 
Parteneriatul va fi realizat cu Iulius Real Estate, reprezentată de omul de afaceri Iulian Dascălu.
 
Valoarea estimată a investiției este de 815 milioane euro.
 
Totodată dunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA a respins cu 77,52 % din drepturile de vot ale acționarilor prezenţi/ reprezentaţi, propunerea actionarului semnificativ Dumitrescu Andrei Sebastian, cu urmatorul continut : „Prelungirea termenului de desfășurare a procedurii de majorare a capitalului social al societății Oil Terminal SA cu minim 60 de zile lucrătoare sau cu o perioadă mai lungă necesară implementării și desfășurării tranzacționării drepturilor de preferință prevazută la articolul nr.1 din Hotărârea AGEA nr. 4/21.03.2022 (tranzacţionarea acestora urmând a se realiza pe aceeaşi piaţă reglementată pe care sunt tranzacţionate şi valorile mobiliare la care se referă, cu respectarea reglementărilor specifice ale pieţei).”
 

Despre Oil Terminal SA Constanţa

Oil Terminal SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în Constanța, pe strada Caraiman nr. 2. 
 
Statul român este acționar majoritar prin Ministerul Energiei și deține 59,62% din acțiuni, iar restul de 40,38% revine unei Liste Persoane Fizice și Juridice.
 
Viorel Sorin Ciutureanu este director general, numit în funcție de la data de 02.07.2018, cu un mandat prelungit, care va expira la data de 01.05.2023. Funcția de director o ocupă Frangu Adriana, numită în funcție la data de 02.07.2018, cu un mandat care expiră în luna mai 2023.

Administratori ai societății sunt Gheorghe Cristian-Florin, Micu Ionuţ-Stelian, Lazariu Dragoş-Ciprian, Nicolae Emilian, Teşeleanu George, Andrei Aurelian-Ovidiu, Ungur Ramona, cu mandate care expiră în luna februarie 2023.
 
Auditor este Transilvania Audit Fiscality SRL.
 
Pentru anul 2020 societatea a raportat cifră de afaceri netă de 191.556.422 de lei, profit net de 3.705.483 lei şi 944 salariaţi.
 
Pentru anul 2021 societatea a raportat cifră de afaceri netă de 212.323.542 de lei, profit net de 5.752.696 lei şi 947 salariaţi.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Adunarea Generala Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA, convocată în ședință. Ce se află pe ordinea de zi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii