Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie importantă la Ameropa Grains SA! Cine l-a înlocuit pe Mihai Daniel Aniței în Consiliul de Administrație al societăţii?

ro

18 Feb, 2023 00:00 2360 Marime text
  • Acționarii companiei au aprobat încetarea mandatului de administrator/membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, deţinut de Mihai-Daniel Aniței, ca urmare a renunţării la mandat
  • AGA a aprobat numirea lui Andreas Hinrich Rickmers, cetăţean german, în calitate de administrator/membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, pentru un mandat de 4 ani
  • Totodată, acționarii au operat și modificări ale actului constitutiv
  • În anul fiscal 2021, Ameropa Grains SA a raportat 368 de angajați, o cifră de afaceri de 5.649.991.445 de lei, cheltuieli de 5.693.752.498 de lei și un profit net de 59.655.317 de lei


Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Ameropa Grains SA au adoptat pe 13 ianuarie 2023 o hotărâre importantă, publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 737 din data de 15.02.2023.

Acționarii companiei cu sediul social în Constanţa, Incinta Port Constanţa, Dana 54, etajul 1, judeţul Constanţa, Ameropa DG Holding AD, societate constituită şi funcţionând în conformitate cu legile din Elveţia, având sediul social în Rebgasse nr. 108, 4102, Binningen, Elveţia, înregistrată la Registrul Comerţului din Elveţia, deţinând 11.267.790 de acţiuni ale societăţii, reprezentând 99,9999% din capitalul social şi Andrew Henry Zivy, cetăţean elveţian, deţinând 1 acţiune a societăţii, reprezentând 0,0001% din capitalul social, au aprobat încetarea mandatului de administrator/membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, deţinut de Mihai-Daniel Aniței ca urmare a renunţării la mandat, începând cu data de 01.01.2023.
 
S-a aprobat totodată și descărcarea de gestiune a acestuia pentru actele şi operaţiunile realizate în calitate de administrator/membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii.

Mihai Daniel Aniței mai administrează, potrivit Confidas.ro, alte cinci companii (Azomures SA, Promat Comimpex SRL, Ameropa Transylvania Holding SRL, Societatea Naționala Nuclearelectrica SA și Agroind Cauaceu SA), este director al Ameropa România Services SRL, controlează PMC Special Cars SRL, din Constanța, și este asociat în Famac Imobiliare SRL (București) (cu 14% din capital).
 
AGA societății a aprobat numirea lui Andreas Hinrich Rickmers, cetăţean german, în calitate de administrator/membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 01.01.2023, şi care urmează să expire la data de 01.01.2027.
 
Totodată, acționarii Ameropa Grains SA au operat și modificări ale actului constitutiv.
 
Astfel, au introdus un nou articol - art. 8.4 - cu următorul conţinut: „Capitalul social este deţinut după cum urmează: Ameropa DG Holding AG deţine 8.036.908 acţiuni, cu o valoare nominală de 2,5 lei fiecare şi o valoare nominală totală de 20.092.270 lei, reprezentând 99.9999% din capitalul social al Societăţii"; şi Zivy Andrew Henry deţine o acţiune cu o valoare nominală de 2,5 lei, reprezentând 0.0001% din capitalul social al societăţii.

Participaţia acţionarilor la beneficii şi pierderi este proporţională cu cotele deţinute în capitalul social al societăţii.

Se mai introduce un nou articol - art. 19.34 - cu următorul conţinut: „Consiliul de Administraţie este format din trei membri (administratori) după cum urmează: William Yves Marie Dujardin, cetăţean francez, care are și calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie, Andreas Hinrich Rickmers, cetăţean german, membru al Consiliului de Administraţie şi Bogaert Laurent Marie P., cetăţean belgian, membru al Consiliului de Administraţie.

De asemenea art. 2.2. se completează cu următoarea menţiune: „societatea este o societate de tip închis, conform legii române”.

Acționarii au mai modificat și art. 19.5, cu următorul conţinut: „Consiliul de Administraţie poate delega conducerea societăţii unuia sau mai multor directori, numind pe unul dintre ei director general. Delegarea exercitării atribuţiilor privind conducerea societăţii către directorul general se face printr-un contract de mandat, încheiat între societate şi directorul general. Directorul general îşi exercita mandatul în limitele prevăzute de prezentul act constitutiv şi de contractul de mandat încheiat între acesta şi Societate."
 
Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Ameropa Grains SA a mai introdus două noi articole:  art. 8.5 - cu privire la informaţiile referitoare la beneficiarul real al societăţii și art. 19.35 - care include confirmările exprese necesare în sensul în care administratorii îndeplinesc condiţiile prevăzute de legea română pentru ocuparea acestei funcţii.
 
Toate modificările au intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2023.
 
SCP „Popovici Nitu Stoica & Asociații" cu sediul în Bucureşti, au fost împuterniciți, în numele şi pe seama societăţii şi a acţionarilor, să întreprindă orice acte necesare pentru înregistrarea prezentei hotărâri.
 
Hotărârea de mai sus a fost adoptată cu unanimitate, fără opinii separate.
 
Prezenta hotărâre a fost semnată în limbile română şi engleză. În caz de discrepanţe, versiunea în limba română va prevala.
 
În anul fiscal 2021, Ameropa Grains SA a raportat 368 de angajați, o cifră de afaceri de 5.649.991.445 de lei, cheltuieli de 5.693.752.498 de lei și un profit net de 59.655.317 de lei.    

Directorul companiei cu mandat până în 30.06.2023 este Cristian Moldovan iar cenzor/auditor Ernst&Young Assurance Services SRL.

Totodată, acționarul majoritar al companiei, respectiv Ameropa DG Holding AG mai controlează și Ameropa Transylvania Holding SRL, cu sediul în București.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Decizia a fost luată! Cristian Moldovan rămâne directorul general interimar al Ameropa Grains SA!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii