Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:12 17 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatul unei proceduri organizate de Primăria Băneasa pentru „Modernizarea și extinderea iluminatului public“, contestat. Ce hotărâre a luat CNSC

ro

31 Aug, 2019 00:00 455 Marime text
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat recent decizia nr. 1448/C7/1350, urmare a contestaţiei nr. 121/08.07.2019, formulată de către SC Euro-Audit Service SRL, cu sediul în Târgovişte, reprezentată legal prin Alexandru Cârlig, în calitate de administrator, împotriva rezultatului procedurii organizate de Primăria comunei Băneasa din judeţul Constanţa.
 
În cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică de lucrări având ca obiect atribuirea contractului de lucrări pentru implementarea proiectului «Modernizarea şi extinderea iluminatului public în oraşul Băneasa, judeţul Constanţa», s-a solicitat admiterea contestaţiei şi, pe cale de consecinţă, anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii înregistrate sub nr. 6553 din 02.07.2019, respectiv anularea în parte a raportului procedurii înregistrat sub nr. 6551 din 02.07.2019, în ceea ce priveşte oferta depusă de SC Electromagnetica SA din Bucureşti, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei societăţii cu respectarea prevederilor legale din materia achiziţiilor publice şi a prevederilor documentaţiei de atribuire, precum şi obligarea autorităţii contractante la plata cheltuielilor ocazionate de judecarea contestaţiei, constând în onorariu avocaţial.
 
Prin adresa nr. 1356/16.07.2019, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 27392/16.07.2019, SC Electromagnetica SA, reprezentată legal de Scheuşan Eugen, în calitate de director general, a formulat „Cerere de intervenţie în interesul autorităţii contractante”, prin care solicită admiterea cererii de intervenţie, respingerea contestaţiei formulate de SC Euro - Audit Service SRL ca netemeinică şi nelegală, precum şi menţinerea, ca temeinică şi legală, a deciziei autorităţii contractante, respectiv aceea de desemnare drept câştigătoare a ofertei SC Electromagnetica SA.
 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia formulată de către SC Euro - Audit Service SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă, Primăria comunei Băneasa, şi a anulat în parte raportul procedurii nr. 6551/02.07.2019, în ceea ce priveşte oferta depusă de Electromagnetica SA, precum şi actele subsecvente, respectiv adresele autorităţii contractante de comunicare a rezultatului procedurii.
 
CNSC obligă totodată Primăria Băneasa la reevaluarea ofertei depuse de Electromagnetica SA şi la emiterea unui nou raport al procedurii, cu respectarea întocmai a celor consemnate mai sus, a documentaţiei de atribuire şi a legislaţiei aplicabile privind achiziţiile publice, în termen de 10 de zile de la data primirii prezentei decizii.
 
De asemenea, CNSC a respins ca nefondată cererea de intervenţie formulată de Electromagnetica SA, a admis cererea formulată de SC Euro - Audit Service SRL privind cheltuielile de judecată şi a obligat Primăria Băneasa la plata către SC Euro - Audit Service SRL a sumei de 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de depunerea contestaţiei.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii