Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:44 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie CJSU. Masca de protecție, de astăzi, obligatorie în județul Constanța (document)

ro

01 Aug, 2020 00:00 3284 Marime text
  • Masca de protecție, obligatorie în județul Constanța, începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00
  • Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani
  • Decizia a fost luată, în unanimitate, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de UrgențăÎn urma unei analize efectuate de reprezentanții DSP Constanța și IPJ Constanța, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spații publice deschise:
  • Târguri, piețe, oboare;
  • Stații de autobuz, peroanele gărilor;
  • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
  • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
  • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
  • În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.
Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în intervalul 18:00 – 24:00, în următoarele zone de promenadă: faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.
Decizia a fost luată, în unanimitate, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pe ordinea de zi au fost discutate și alte subiecte aflate în strânsă legătură cu lupta autorităților de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
În acest sens, la recomandarea DSP Constanța, s-a votat, în unanimitate, introducerea în Planul Alb de organizare a sistemului sanitar județean dedicat COVID-19, a Spitalului Municipal Mangalia, cu 36 de paturi, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus.

Nu în ultimul rând, membrii CJSU au discutat despre centrele de carantinare propuse de DSP Constanța, în conformitate cu Legea 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Astfel, taberele aparținând DJST, cu un total de 592 de locuri disponibile, au fost propuse ca centre de carantinare, proiect votat favorabil în CJSU. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 31 Jul, 2020 22:38 veniti in 1o1 sa vedeti ca nimeni nu poarta masca,daca le reprosezi asta te alegi si cu vreo palma .