Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Kilogramul este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe!

ro

06 May, 2024 14:46 818 Marime text
foto: Pixabay Cu siguranță, găsirea cireșelor mai ieftine poate fi o provocare, dar nu este imposibilă.

Dacă sunteți în căutarea unor cireșe delicioase, dar mai puțin costisitoare, există puține opțiuni pe care le puteți explora. Iată un loc de unde puteți achiziționa cireșe la prețuri mai accesibile. În piețe, un kilogram ajunge să coste chiar și 100 de lei.

Livezile au prins culoare la Păuleşti, județul Prahova, culoarea cireşelor de mai.  

Aici kilogramul de cireşe se vinde cu 20-25 de lei, 30 maximum, pe când în pieţe sau în supermarketuri găsim acelaşi kilogram de cireşe şi cu 70 - 100 de lei, potrivit observatornews.ro.



Beneficiile cireșelor

Sunt o sursă de zinc, de fier, potasiu, mangan și cupru; toate aceste elemente sunt esențiale în buna funcționare a tuturor celulelor corpului, cireșele și vișinele, în mod deosebit- sunt excepțional de bogate în anti-oxidanți flavonoizi poli-fenolici precum luteina, zea-xanthină și beta-caroten.
 
Acești compuși acționează drept neutralizatori de radicali liberi și specii de oxigen reactiv- jucând un rol important în îmbătrânire, cancere și numeroase alte boli.
 
Un rol deosebit de important îl au cireșele în efectul protectiv asupra afecțiunilor cardiace (prin aportul de potasiu și efectele anti-oxidante importante). Studiile au arătat că persoanele care consumă cireșe în fiecare zi au colesterol și trigliceride la valori foarte scăzute. Cireșele conțin cantități crescute de vitamina A și beta-caroten, considerate ingrediente esențiale ale imunității și ale unei pieli frumoase.
 
Antocianinele din cireșe și vișine ajută la prevenția bolii Alzheimer- ajutând la funcționarea eficientă a memoriei și susținând buna funcționare a creierului, cireșele și vișinele reprezintă alimentele perfecte pentru pierderea în greutate și detoxifierea corpulu- conțin 70% apă, foarte puține calorii, multe fibre, multe vitamine și minerale.
 


Citește și:

Alimente și obiceiuri pentru a-ți revigora sistemul digestiv după excesele de Paște


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii