Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 163 – 12.06.2022. Astăzi sărbătoresc cireșele

ro

12 Jun, 2022 12:25 1234 Marime text
  • Le iubesc și sunt favoritele mele la începutul verii.
  • Știu că începe vacanța și perioada mersului la plajă și la mare, când tarabele încep să fie pline cu cireșe.

Mai nou, când cireșii din curte sunt plin ochi cu fructe gustoase.
Cireșele sunt fructe interesante.
Ne testează nivelul de acidoză din intestine și din sistemul limfatic.
După cum tolerăm cireșele și cum reacționează corpul la consumul lor, știm cât mai avem de lucru în procesul de echilibrare și detoxifiere.
Sunt persoane care nu le pot tolera absolut deloc și se feresc să le consume.

Câteva cireșe și burta se balonează, suferința intestinală fiind masivă (este mucus mult și fermentația din intestine umple sistemul limfatic cu acizi).

La alții, merg 1-2 kilograme de cireșe, și în afară de ceva forfoteală și câteva scaune mai moi, nu se întâmplă mare lucru.
Cireșele îmi amintesc mult despre viziunea asupra vieții.

Scopul vieții pentru fiecare dintre noi este să ne facem existența cât mai bună cu putință.
Fiecare dintre noi are această misiune interioară, care este cea mai importantă nevoie: să facem viața o sărbătoare în fiecare moment.
Uneori, această nevoie este îndeplinită. Când lăsăm Forța vieții să ne ghideze, îi urmăm semnele, traversăm provocările și sărbătorim creșterea interioară.

Ce alt scop putem să avem în viață decât să o facem cât mai bună și minunată cu putință?

Dincolo de programările sistemelor sociale, care au alte interese pentru direcționarea vieților noastre, fiecare avem posibilitatea să alegem dacă trăim viața ca o sărbătoare în fiecare zi, sau o considerăm o luptă (în care pierdem energie prețioasă, în conflicte interioare sau exterioare).

Alteori, nevoia de a face viața o sărbătoare nu este împlinită. Nu neapărat pentru că sunt multe provocări și dificultăți, ci pentru că modul în care ne raportăm la ceea ce este ne susține sau nu în împlinirea acestei nevoi.

Când nu putem să ne facem viața minunată, jeluim.

Numim această jeluire ”regrete, păreri de rău sau scuze”. Toate implică o prezumție de eroare, din partea noastră sau a altora. Dar în limbajul sărbătorii vieții, știm că nu există erori, greșeli, sau vinovați. Există doar dificultăți în a folosi fiecare oportunitate ca o sărbătoare a vieții.
Prezența cireșelor este cea care îmi amintește de sărbătorirea vieții, de bucuria din fiecare moment în care sunt vie, respir și mă mișc.

Am ales să vă ilustrez sărbătoarea cireșelor de astăzi, din ziua de Rusalii, cu o creație a Nicoletei Ezra Aurora, din grupul Femina.
Îmi amintește de alegerea noastră, din fiecare moment, de a celebra lumina și viața.

Rusaliile ne amintesc de puterea vieții, dincolo de interpretările raționale ale minții. Sărbătorind Rusaliile, spiritele neîntrupate ale energiilor Naturii, ne reamintim misterul vieții, dincolo de povestea ce ne-o spunem continuu în cap.

Chiar credem că putem cuprinde misterul uriaș al lumii în care trăim, cu explicațiile neîndemânatice ale minților noastre, programate și îngustate continuu, de-a lungul vieții?

Sărbătorim astăzi cireșele, pentru că sângeriul lor ne amintește de forța vieții, care își continuă ciclul pe pământ, dincolo de poveștile pe care ni le spunem despre ea.

Putem să fim o parte din cântecul vieții, sau putem să refuzăm viziunea vieții și să ne prindem în lupta împotriva direcției vieții.
Prin sărbătorirea cireșelor, astăzi alegem să împlinim nevoia de a ne face viața cât mai minunată și bună, pentru noi înșine și cei din jurul nostru.
Să avem cu toții o zi minunată, relaxată și plină de momente de sărbătoare

Cu iubire, tuturor,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii