Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ignat, s-a tăiat porcul la Balada Nej (galerie foto)

ro

21 Dec, 2010 00:00 4438 Marime text
Balada_-_Nicolae_Nejloveanu.jpgMuzică, dans, mâncare bună, tradiţii şi distracţie. Acestea au fost ingredientele petrecerii de Ignat organizate ieri la Hotelul Balada Nej - Restaurant La Proţap.

Maestrul în arta culinară ing. Niculae Nejloveanu le-a arătat celor prezenţi cum se taie porcul, în mod tradiţional, la români. L-a pârjolit, l-a dat cu sare pentru a i se frăgezi şoriciul, apoi l-a tranşat, tocmai bine pentru pomana porcului şi pentru pregătirea celor tradiţionale de Crăciun. Constănţenii curioşi au admirat tradiţiile de Ignat, au băut ţuică fiartă şi au mâncat şorici. Evenimentul a debutat la ora 16.00, în faţa restaurantului. Ca în fiecare an, Balada Nej a organizat petrecerea în cadrul căreia constănţenii au putut vedea ceremonialul de tăiere a porcului, tradiţia satului dobrogean şi obiceiuri străvechi într-o ambianţă nouă. Tăierea porcului a fost însoţită de un program artistic deosebit: muzică şi dansuri populare, fanfară, colinde şi muzică religioasă. Cei interesaţi pot vedea petrecerile de Ignat din anii trecuţi la adresa www.hotel-balada-nej.ro/oferta-craciun.php .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii