Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astăzi se aplică noua lege a construcțiilor. Cine sunt scutiți de obținerea autorizației de construire și pentru ce?

ro

29 Jan, 2023 12:28 1935 Marime text
Printr-o ordonanță apărută la finele săptămânii trecute, Guvernul a stabilit modificarea Legii construcțiilor, astfel încât să fie permise, fără să fie nevoie de obținerea unei autorizații de construire, și lucrările de întreținere curentă a rețelei de drumuri din țara noastră. În teorie, acest lucru înseamnă că se vor putea face mai multe astfel de lucrări, iar asta va duce la drumuri mai bune și mai sigure.

Astfel, prin OG 9/2023, care se va aplica de astăzi, 29 ianuarie 2023, au fost introduse în lista activităților ce se pot executa fără autorizație de construire/ desființare din Legea 50/1991 și cele de întreținere curentă a infrastructurii de transport.

Până la aplicarea modificării, Legea construcțiilor prevede că scutite de obținerea autorizației de construire sunt doar lucrările de întreținere periodică și reparații curente la infrastructura de transport și la instalațiile aferente.

După cum este precizat în comunicatul Guvernului emis după adoptarea măsurii, Legea 50/1991 a fost modificată „în sensul stabilirii în sarcina autorităților a obligației legale de a executa inclusiv lucrări de întreținere curentă, pe lângă cele de întreținere periodică și reparații curente la infrastructura de transport rutier pe care o administrează”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii