Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju, mesaj de Ziua Națională a Republicii Turcia - „Cu ocazia Centenarului, îi felicităm pe frații turci pentru cei 100 de ani de independență și progres”

ro

29 Oct, 2023 11:41 877 Marime text


Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia sărbătoririi zilei naționale a Republicii Turcia.

Redăm mai jos mesajul integral: 

„În fiecare an, la 29 octombrie, Republica Turcia îşi sărbătoreşte ziua naţională, în acest an marcându-se 100 de ani de când ţara a fost proclamată republică, sub conducerea lui Mustafa Kemal, supranumit „Atatürk” – părintele Turciei.

În 1923 Tratatul de la Lausanne a recunoscut suveranitatea noii Republici Turce iar Kemal a primit supranumele de Atatürk (însemnând Părintele Turciei) şi a devenit primul preşedinte al ţării. El a instituit mai multe reforme care au modernizat Turcia, desprinzând-o de trecutul ei otoman.
Legăturile comunei Cumpăna cu poporul turc sunt extrem de strânse, în comuna noastră existând o conviețuire interetnică armonioasă cu cei peste 1000 de cumpăneni de etnie turcă.

De-a lungul timpului, comuna Cumpăna s-a înfrățit cu multe localități ale Turciei ceea ce a întărit relațiile de prietenie dintre cele două popoare!
Cu ocazia Centenarului, îi felicităm pe frații turci pentru cei 100 de ani de independență și progres. Este un moment de mare importanță și mândrie pentru toți turcii, iar noi suntem onorați să fim alături de voi în această zi specială.

Cu această ocazie, dorim să felicităm poporul turc pentru realizările sale remarcabile în domeniul economic, cultural și social. Turcia este o țară cu o istorie bogată și o cultură diversă, care a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea lumii moderne. De-a lungul secolelor, Turcia a fost un loc de întâlnire al civilizațiilor, un pod între Est și Vest, și un exemplu de toleranță și diversitate.

Centenarul Turciei reprezintă un moment de reflectare asupra trecutului, dar și de privire către viitor. Turcia a demonstrat că este o națiune puternică și rezistentă, capabilă să facă față provocărilor și să se adapteze schimbărilor.

La multi ani Republicii Turcia!
La mulţi şi prosperi ani, în pace şi înţelegere poporului turc!
Cu respect și prietenie,
Mariana Gâju
Primarul comunei Cumpăna”

Citește și 

Bustul lui Mustafa Kemal Atatürk va fi amplasat în Parcul Tăbăcărie din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii