Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum pot deveni constănțenii recenzori la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor de anul acesta?

ro

14 Feb, 2022 00:00 1497 Marime text
  • În perioada februarie – iulie 2022, se desfășoară recensământul populației și locuințelor, iar constănțenii pot deveni recenzori
  • Condițiile de eligibilitate minime pentru a deveni recenzor sunt: vârsta de minimum 18 ani, studii medii, fără cazier judiciar, abilităţi de utilizare a tabletelor și capacitate de a desfăşura muncă pe teren
  • Selecția recenzorilor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Constanța prin Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, în colaborare cu Comisia Județeană RPL și Comisiile Locale RPL
 
 
În perioada februarie – iulie 2022, se desfășoară recensământul populației și locuințelor, iar constănțenii pot deveni recenzori.

Calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este următorul:
1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021
14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI)
16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării (cu ajutorul tabletelor).

Activitatea recenzorilor pentru autorecenzare asistată și a recenzorilor prin interviu față în față, în gospodării, se va desfășura astfel:

14 martie – 15 mai 2022:  Autorecenzare asistată în sedii prestabilite de primarie
16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă în gospodării (cu ajutorul tabletelor).
Condiții de eligibilitate minime pentru a deveni recenzor:
vârsta de minimum 18 ani
studii medii
fără cazier judiciar
abilităţi de utilizare a tabletelor
capacitate de a desfăşura muncă pe teren/

Pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției vă rugăm completați următorul chestionar (sau scanați codul QR cu un dispozitiv mobil):
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_jAOZvESBzBFZ0jb1NsFaBzakG8DZ730AHdX83LyPi0WXCg/viewform.

Selecția recenzorilor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Constanța prin Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, în colaborare cu Comisia Județeană RPL și Comisiile Locale RPL.

În România, Recensământul populației și locuințelor se va desfășura potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Recensământ 2022. Când va fi disponibilă autorecenzarea populației

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii