Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:29 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cât s-a vândut Pavilionul A al Spitalului municipal de la Mangalia? (II)

ro

17 Dec, 2020 00:00 1290 Marime text
 
  • Crucea Roșie România a scos la licitație în acest an, clădirea Pavilionului A din cadrul Spitalului din Mangalia
  • În pavilion, funcționează secţiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie, plus blocul operator al acestora
  • Imobilul este compus din teren în suprafață de 7.258 mp și construcție în suprafață totală desfășurată de 2.552 mp
  • Respectivul corp de clădire a făcut în trecut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalităţii din sudul litoralului de către Crucea Roșie
  • Societatea de Cruce Roșie România a pus la dispoziție celor interesați de achiziția imobilului și terenului, două caiete de sarcini
  • Primul caiet de sarcini a fost elaborat în decembrie 2019 iar prețul de pornire a licitației a fost stabilit la 1.193.814 euro
  • În cel de-al doilea caiet de sarcini, elaborat în ianuarie 2020, prețul de pornire al licitației a fost diminuat din valoarea inițială cu 10%
 
 
Crucea Roșie România a scos la licitație în acest an, clădirea Pavilionului A din cadrul Spitalului din Mangalia.
 
În acest pavilion, funcționează secţiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie, plus blocul operator al acestora.
 
Imobilul este compus din teren în suprafață de 7.258 mp și construcție în suprafață totală desfășurată de 2.552 mp.

Respectivul corp de clădire a făcut în trecut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalităţii din sudul litoralului de către Crucea Roșie.
 
Din 2017, când s-a încheiat procesul de retrocedere și până la momentul vânzării septembrie 2020, Crucea Roșie nu a reușit să încaseze chirie de la primăria Mangalia, aceștia judecându-se cu primăria Mangalia pe acest subiect.
 
 
Motivul vânzării pavilionului A a fost și cererea de executare silită depusă de o societate de avocați din București.

Astfel, Crucea Roșie România a luat decizia să vândă bunurile deținute la Mangalia și pus la dispoziție celor interesați de achiziția imobilului și terenului, două caiete de sarcini.

 
Primul a fost elaborat încă din decembrie 2019 iar prețul de pornire a licitației a fost stabilit la 1.193.814 euro - 5.117.371 lei, conform raportului de evaluare întocmit în luna octombrie 2018 de către biroul de expertiză evaluare prin expert tehnic autorizat evaluator Dr. Ec.  Ana Maria Daniela Barbu.
 
Eventualii participanți la licitație, trebuiau să depună garanția de participare, adică echivalentul în lei a sumei de 25.000 euro, din ziua plății.
 
În cel de-al doilea caiet de sarcini, elaborat în ianuarie 2020, prețul de pornire al licitației a fost diminuat din valoarea inițială cu 10%.
 
Desfășurarea celei de-a doua licitații era stabilită pentru data de 04.02.2020, vezi secțiunea „documente”.
 
Dar pe site-ul SNCR anunțul privind cea de-a doua licitație a fost publicată abia în aprilie 2020. Cel puțin hilar!
 
La licitație au participat 3 persoane. Una dintre acestea s-a retras, iar în cursă au rămas doi licitatori.
 
Ulterior, bunurile au fost adjudecate pentru suma de 1.550.000 lei, potrivit procesului  verbal de licitație din 17.09.2020.
 
Potrivit informațiilor noastre, pavilionul A s-a adjudecat pe cod de procedură, art. 836, după diminuarea cu 25% din valoarea stabilită în raportul de evaluare.
 
Prețul licitației a pornit de la 3.838.028 lei, reprezentând 75% din valoarea stabilită de evaluator.
 
Potrivit codului de procedură, dacă există un singur licitator, bunul poate fi adjudecat la valoarea de 75%, inclusiv de către creditor în contul creanței.
 
În cazul în care la licitație se prezintă cel puțin doi licitator, bunul poate fi adjucat  la valoarea prețului cel mai mare oferit, dar nu mai puțin de 30% din valoarea stabilită de evaluator, vezi secțiunea "documente".
 
Citește și:

Pavilionul A al Spitalului Mangalia, vândut la licitație. Noul proprietar acuză Primăria Mangalia că refuză să încheie contractul de închiriere. Ce a răspuns edilul, Cristian Radu?
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/primarul-cristian-radu-refuza-sa-incheie-contractul-de-inchiriere-cu-noul-proprietar-al-corpului-a-al-spitalului-mangalia-prefectul-cosa-ignora-sesizarea-735603.html?print

  

Ti-a placut articolul?

Comentarii