Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Bancu, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, are terenuri la munte şi la mare, dar nu-şi declară veniturile (documente)

ro

19 Jun, 2014 00:00 3583 Marime text
Potrivit informaţiilor primite de la conducerea Comisariatul Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), activitatea în această instituţie, în anul 2014, este desfăşurată de 12 comisari şi condusă de comisarul-şef Cristian Rîşnoveanu. Dacă în ediţia anterioară a cotidianului nostru vorbeam despre averea, aproape inexistentă, a lui Cristian Rîşnoveanu, astăzi, vorbim despre subalternul său, Cristian Bancu, ce ocupă funcţia de comisar în cadrul GNM Constanţa, dar care este autorul unei declaraţii de avere mult mai impresionante decât a şefului său direct.

Astfel, deşi este născut la Năvodari, Cristian Bancu a activat, iniţial, în cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi al GNM, declaraţia de avere depusă la data de 25 mai 2012 fiind semnată din această funcţie. Potrivit documentului menţionat, Cristian Bancu deţinea, la acel moment, un teren intravilan în suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi la Predeal, achiziţionat în anul 2004. Comisarul mai deţine două terenuri intravilane în Năvodari, unul dobândit în anul 2005, în suprafaţă de 675,72 (nu se menţionează unitatea de măsură la acest teren în niciuna din declaraţiile de avere) şi unul de 1.449 mp, cumpărat în 2001.

De asemenea, tot în 2005, acesta a intrat în posesia unei case de locuit în suprafaţă de 194,34 (din nou, nu se precizează unitatea de măsură, probabil metri pătraţi), dobândit printr-un act de donaţie. Comisarul Cristian Bancu conduce, încă de pe vremea în care activa în cadrul Comisariatului Galaţi, o Toyota Rav-4, fabricată în 2004.
Începând cu anul 2013, declaraţiile de avere sunt completate din funcţia de comisar în cadrul GNM - Comisariatul Judeţean Constanţa, dar proprietăţile rămân aceleaşi. Acesta nu achiziţionează şi nu vinde nimic. De asemenea, potrivit declaraţiilor de interese, Cristian Bancu este „curat“, nefiind membru al vreunei asociaţii.

De menţionat este însă faptul că simplul comisar ce-şi permite să deţină terenuri şi la munte şi la mare, dar şi o casă de dimensiuni considerabile şi un autoturism modern, a „uitat“, de fiecare dată, să completeze rubrica aferentă veniturilor anuale.
Amintim că în atribuţiile principale ale Gărzii de Mediu sunt incluse acţiuni din domeniul protecţiei mediului şi al controlului habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate, instituţia controlând şi urmărind modul de respectare a legislaţiei în vigoare, dar şi investiţiile în domeniul mediului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii