Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:02 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanța Au fost aplicate amenzi de peste 40.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție

ro

05 Nov, 2020 12:30 808 Marime text
  • Pentru abaterile constatate au fost aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.
  • Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic, în județul Constanța.
Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţişti din cadrul Poliției municipiului Constanța (Secțiile de poliție urbană și Secțiile 1 și 2 Rurală Constanța) au desfășurat, în cursul zilei de ieri, activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Deoarece în municipiul Constanța, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, aproximativ 50 de polițiști au verificat modul în care se respectă măsurile aplicate, atât în ceea ce privește activitatea, în spațiile închise, a societăților comerciale vizate de noile reglementări legale, cât și în privința purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise. Astfel, au fost controlate peste 100 de locaţii de interes (restaurante, satul de vacanță, portul turistic Tomis, parcuri, etc.), dar și aproximativ 100 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 1.200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Având în vedere faptul că în județul Constanța s-a instituit obligaţia purtării măstii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii constănțeni verifică aceste aspecte.

Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Scopul nostru nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Polițiștii constănțeni sunt permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic, în județul Constanța.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri, a transmis IPJ Constanța.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii