Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

ro

21 Feb, 2024 16:05 762 Marime text

 
  • După întâlnirea de lucru între Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor, a avut-o la Constanța cu reprezentanții organizațiilor de management al destinației constituite la nivelul județului Constanța, pe tema  exploatarea turistică a plajelor, Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism și operator de turism a avut câteva  declarații de presă referitoare la discuțiile avute cu ministrul.
 
 

 „În primul rând mă bucură că demersul federației noastre, prin filiala de pe litoral,  a avut succes. Am expus problemele ministrului Mediului, cele de imediată urgență și mă refer la faptul că alte 170 de suprafață de plajă au rămas fără contract în vigoare la finalul sezonului trecut. După cum știți, în ultimele 3 luni, noi am trimis adrese prin care atenționam Ministerul Mediului și ANAR că nu dorim să ajungem la aceeași situație critică de anul trecut. Astăzi am expus din nou ministrului situația.

 
Pe de o parte, avem contractele care au expirat anul trecut, 70 la număr și pentru care am cerut ministrului, de urgență, demararea acestor licitații pentru că suntem cât de curând, la 1 martie. Am explicat ministrului că fiecare agent economic are nevoie de șase luni pentru a putea lucra în legalitate și nu ilicit cum au fost determinați agenții economici să lucreze anul trecut. De asemenea, am explicat că nu avem predictibilitate, că nu poți să-ți amortizezi investițiile făcute și că nimeni nu va investi pentru doar doi ani de  contract.
 
Contractele celor care au fost încheiate pe doi ani anul trecut și vor expira toamna aceasta. 129 de suprafețe de plajă vor rămâne fără contract în această toamnă. Pentru aceștia am cerut o perioadă mai mare de prelungire până la zece ani. Ministrul a luat act de aceste probleme, am subliniat că este în interesul turistului și în interesul economic al României să facem un turism la un standard decent pe litoralul românesc.
 

Corina Martin s-a declarat mulțumită de discuțiile purtate cu ministrul Mediului, Mircea Fechet.
 

„Salut poziția ministrului Fechet, care a fost de acord că vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”, a mai specificat Martin.
 

Conform Corinei Martin, accentul trebuie să fie pe turistul român sau străin care vine pe litoral.
 
 
  Citește și
„Plajele ar trebuie să se liciteze pe cel puțin zece ani” (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii