Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convoiul cu tehnică militară SUA a trecut de București. Se îndreaptă spre Mihail Kogălniceanu, județul Constanța (VIDEO)

ro

11 Feb, 2022 07:34 1583 Marime text
Convoiul militar al partenerilor strategici americani a trecut de București și continuă deplasarea către Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

"Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie, la plecarea militarilor americani din Germania spre România.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

Detașamentul Task Force (TF) Cougar va acționa pe teritoriul României, sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

 TF Cougar este constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Reamintim că astăzi, 11 februarie 2022 Președintele României, Klaus Iohannis va ajunge în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu județul Constanța. 

Conform programului publicat de Administrația Prezidențială, la ora 11.00 președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu împreună cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Cu această ocazie cei doi oficiali vor avea convorbiri tête-à-tête. 

Sursa foto+video: Facebook/MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii