Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendă de 60.000 de lei dată de Garda de Mediu Controlul la organizarea de șantier din zona Poarta 1 Port Constanța, la final. Date oficiale de la Garda de Mediu (FOTO)

ro

15 May, 2023 09:45 1327 Marime text

În data de 8 mai 2023 s-a finalizat controlul demarat la organizarea de santier din zona Poarta 1 Port Constanța.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au constatat că într-o incinta împrejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deșeuri inerte, în gramezi cu înălțimea de 4-6m, pe o suprafață de cca.1000mp. Amplasamentul are destinația de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanța, putand fi utilizată de antreprenor ca organizare de șantier pentru depozitarea materialelor de construcții (pavele, cabluri, s.a.) -proiectul „Acces și mobilitate pietonala în zona centrală a Municipiului Constanța”, beneficiar UAT Constanța., au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu. 

Deșeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aprox.6000 to. Astfel, în incinta organizării de șantier s-a realizat o depozitare neautorizată de deșeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deșeurilor. Firma de construcții nu a luat măsuri de gestionare a deseurilor în condiții de protecție a mediului, fiind amendata cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurilor.

Potrivit sursei citate, s-au stabilit masuri cu caracter permanent privind respectarea legislației de mediu în vigoare pe toata perioada realizarii proiectului, precum și predarea în termen de o saptamana a deseurilor depozitate ilegal in incinta organizarii de santier, pe baza de documente justificative.

foto: Garda de Mediu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii