Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale polițiștilor de la Transporturi! Ce nereguli au fost depistate în județul Tulcea

ro

05 Aug, 2023 10:35 901 Marime text
foto: IPJ TulceaÎn perioada 28 iulie – 3 august a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi.

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă., transmite Poliția Română. 

Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Potrivit sursei citate, astfel, au fost legitimate 1.245 de persoane, fiind controlate 479 de autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 125 de stații și triaje, dar și în 945 de trenuri de călători.

Polițiștii au efectuat verificări la 27 de nave și ambarcațiuni, au constatat 54 de infracțiuni și au cercetat 52 de persoane.

Au fost depistate 12 persoane care apelau la mila publicului și indisponibilizate 9.320 de țigarete, 3 motoare de ambarcațiuni, 4 unele de pescuit și o navă.

Polițiștii de la transporturi au reținut 18 certificate de înmatriculare, 11 permise auto și au aplicat 426 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 130.900 de lei.


Exemple:

1. La data de 30 iulie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul de Poliție Transporturi Navale Tulcea, împreună cu un lucrător din cadrul Căpităniei Zonale Tulcea, au depistat 3 ambarcațiuni aparținând unei societăți din municipiul București.

Ambarcațiunile ar fi fost folosite pentru activități de turism în Delta Dunării și ar fi fost dotate cu motoare de 20 C.P., pentru care au fost prezentate documente de proveniență modificate.

Cele 3 motoare de ambarcațiune, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost dispusă începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.


2. La data de 3 august a.c., polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acționat în baza Planului de măsuri „Siguranța transporturilor aeriene 2023”, în urma căruia au fost legitimate 165 de persoane, verificate 52 de autovehicule și controlate 26 de benzi de încărcare și descărcare a bagajelor de cală.

De asemenea, polițiștii au verificat 48 de cale de depozitare și 41 de vestiare ale angajaților companiilor de handling.

Astfel, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.990 de lei.


Citește și: 

Licitații publice. Cât plătește Primăria Tulcea pentru achiziția scenei pentru evenimentele de promovare a potențialului zonei? (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii