Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, dispusă de premierul Marcel Ciolacu

ro

28 Aug, 2023 16:46 751 Marime text
Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu
  • Premierul României Marcel Ciolacu a dispus astăzi, 28 august 2023, începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.
 
Premierul României Marcel Ciolacu a dispus astăzi, 28 august 2023, începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, transmite un comunicat din partea Guvernului României.
 
Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică.
 
La această acțiune de control vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință:
  • ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune;
  • ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți;
  • ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă;
  • Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu;
  • Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică;
  • ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport;
  • ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală.
 
Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecții din fiecare județ al țării să constituie și să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanții instituțiilor menționate mai sus.
 
Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control și va pune la dispoziția organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalități, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară. Ultimele verificări din județul Constanța, efectuate în 2022 (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii