Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:08 28 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contribuabilii constănțeni pot beneficia de facilități fiscale care constau în reducerea/scutirea impozitului/taxei pe clădiri

ro

10 Sep, 2020 00:00 1119 Marime text

În contextul crizei actuale generate de noul coronavirus COVID-19, contribuabilii constănțeni pot beneficia de reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri sau pot fi scutiți de la plata taxei lunare pe clădiri pe toată perioada stării de urgență conform prevederilor H.C.L. nr. 183/30.06.2020 privind acordarea unor facilităţi fiscale operatorilor economici și persoanelor fizice din municipiul Constanța.
 
Contribuabilii ce vor să beneficieze de reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri, sau de scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri, trebuie sa depună o cerere în acest sens insoțită de o declarație pe propria răspundere pana la data de 15 septembrie 2020, inclusiv.
 
Aceste facilități fiscale se aplică pentru:
 
- clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință, care în perioada stării de urgență au fost obligate să își întrerupă total activitatea sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice;
 
- clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a municipiului Constanța folosite de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, care în perioada stării de urgență au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică.
 
Procedura care face parte integrantă din hotărâre poate fi consultată accesând secțiunea “Legislație” - “Hotărâri ale Consiliului Local”, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii